Autovisie
Autovisie Nieuws 17 sep 2016

Dossier: Hollandse inborst voor 5000 euro

Sommige auto’s bieden heel veel binnenruimte voor een relatief scherpe prijs. Ze spreken daarmee onze zuinige volksaard aan. Deze drie stationwagens zijn auto’s voor échte Hollanders. 

Citroën C5 Break (2000 – 2008)

Citroen C5 Break - Autovisie.nl

Niet iedereen is gecharmeerd van de vormgeving van de eerste C5, maar je krijgt wel een boel auto voor een scherpe prijs. Zeker wanneer je kiest voor de stationwagenuitvoering: daar passen vier volwassenen en minimaal 563 liter bagage in. Wat zijn rijgedrag betreft, is dit nog een échte Citroën. Dat betekent dat hij is voorzien van hydropneumatische vering, die zorgt voor ongeëvenaard rijcomfort en de stationwagen tegelijkertijd vlak houdt bij zware belading. De meeste C5’s zijn ooit begonnen als zakenauto en hebben nu forse kilometerstanden. Via www.gaspedaal.nl vinden we een uitzondering bij een autobedrijf in Westmaas. Het grijze exemplaar uit 2006 heeft slechts 117.000 gereden en zit voor € 4.950 aan de bovenkant van het aanbod.

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Citroën C5? Lees het testoordeel van de ANWB hier.

Dacia Logan MCV (2005 – 2013)

http://www.autogaleria.hu -

Deze Logan MCV past bij uitstek binnen het ‘veel voor weinig’ principe dat Dacia hanteert. Image en uitstraling zitten niet bij de prijs inbegrepen: de Logan MCV biedt eenvoudig basisvervoer voor het hele gezin, compleet met al hun spullen. De MCV slaat de concurrentie om de oren met liefst 700 liter bagageruimte, plus genoeg zitruimte voor vier volwassenen. Daarbij rijdt de Logan ook nog eens comfortabel, al zijn de stoelen wel vrij zacht. Zijn populariteit houdt de restwaardes hoog. Met moeite vinden we voor ons budget een geschikt exemplaar. Maar het lukt, en wel in Almelo. Daar staat bij een autobedrijf een rode zevenpersoons uitvoering uit 2008 voor € 4.990. De gezinswagen heeft nog geen ton gelopen.

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Dacia Logan MCV? Lees het testoordeel van de ANWB hier.

Skoda Octavia Combi (2004 – 2013)

Skoda Octavia Combi - Autovisie.nl

In relatief korte tijd heeft Skoda een sterke positie verworven met goed uitziende, serieuze auto’s voor verantwoorde prijzen. Deze Octavia Combi is daarvan een uitstekend voorbeeld. Dit model is zijn leeftijd niet aan te zien en biedt onverminderd waar voor zijn geld. Daarbij rijdt de Octavia goed, met een stevig veercomfort. Veel van deze Skoda’s werden oorspronkelijk ‘op de zaak’ gereden. Ze hebben dus relatief veel kilometers gemaakt. Bij normaal onderhoud is dat geen bezwaar. Kilometerstanden van minder dan een ton vind je niet voor ons budget. Bij een occasionbedrijf in Harderwijk stuiten we op een metallic beige exemplaar met een 1.6-liter benzinemotor. De auto is van 2005, met 186.000 kilometer voor 4900 euro.

Wat kun je verwachten bij een tweedehands Skoda Octavia Combi? Lees het testoordeel van de ANWB hier.

Het ANWB-advies

Veel ruimte nodig, maar winkel je met een beperkt budget? Wees dan consequent en kies voor de Dacia. Je zult je keuze wellicht moeten verdedigen, maar de Logan MCV overtuigt snel.

Tekst: Bart van den Acker / ANWB