Zoek artikelen en videos op merk

Kia Niro test, nieuws, prijs en meer

De Kia Niro is een crossover model en maakt deel uit van het productgamma van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia sinds 2016. Het model is uitsluitend leverbaar met alternatieve aandrijfvormen; waaronder een hybride, een plug-in hybride en een volledig elektrische variant. Het model scoort vier van de maximaal vijf sterren bij de zogeheten crashtest van Euro NCAP.

Concurrenten van de Kia Niro

De Niro opereert in een steeds drukker wordend segment van de markt, aangezien steeds meer autokopers kiezen voor een alternatieve aandrijfvorm. Dit gegeven wordt ook versterkt door het feit dat elektrische auto’s een gunstige bijtelling kennen. Het Japanse Toyota is misschien wel de meest bekende fabrikant, sinds de introductie van de Toyota Prius, een hybride model, in 1997. Ook het eveneens Zuid-Koreaanse Hyundai levert met de Ioniq een model dat slechts met alternatieve aandrijfvormen leverbaar is. Daarnaast is er van de populaire crossover Hyundai Kona een elektrische versie en een waterstofauto met de naam Nexo.

Garantie van zeven jaar

Een van de meest krachtige verkoopargumenten van Kia is dat het standaard zeven jaar fabrieksgarantie op haar modellen aanbiedt. Kia was in Europa de eerste fabrikant met een dergelijke garantie.

Andere modellen van Kia

De Zuid Koreaanse autofabrikant Kia biedt een groot aantal modellen aan. De Picanto is het instapmodel en ook de Rio opereert aan het onderste segment van de markt. De Ceed is verkrijgbaar als vijfdeurs hatchback, als vijfdeurs stationwagon en de shooting brake variant die als Proceed door het leven gaat. Met de Stonic, Niro, Sportage en Sorrento heeft men vier modellen in het populaire SUV/crossover segment. De Soul is uitsluitend met een elektrische aandrijving verkrijgbaar en de Optima en Stinger zijn twee sterke troeven in het D-segment van de markt.