Autovisie
Autovisie Nieuws 20 jul 2022
Leestijd: 3 minuten

Duik in de prijslijst: de nieuwe Kia Niro

De succesvolle Kia Niro begint aan een tweede generatie. Is dat weer net zo’n sterk aanbod? We nemen een duik in de prijslijst voor een nadere kennismaking.

Met de Kia Niro heeft het Koreaanse merk een succesvolle auto in handen. Logisch dus dat een tweede modelgeneratie volgt. Hoewel het soort auto gelijk blijft, doet de tweede generatie Kia Niro wel een aantal dingen anders. Zo ziet hij er bijvoorbeeld een stuk hipper uit. Nadat we eerder dit jaar al fysiek met de nieuwe Niro konden kennismaken en ermee konden rijden, is de auto nu ook te bestellen.

Prijzen en specificaties nieuwe Kia Niro

De prijslijst van de nieuwe Kia Niro begint bij 31.995 euro voor de Hybrid. Daarna volgt de Plug-in Hybrid met een vanafprijs van 39.695 euro en bovenaan de keten staat de Niro EV met een vanafprijs van 40.850 euro. ‘Niro EV’ is de nieuwe naam voor de uitgaande e-Niro.

De Kia Niro is er dus weer met drie maten van elektrificatie. Daarbij beschikt de Hybrid in totaal over 104 kW (141 pk) en de Plug-in Hybrid over 134 kW (183 pk). Ook op dit vlak gaat de Niro EV aan de leiding, met een systeemvermogen van 150 kW (204 pk). De nieuwe Kia Niro EV heeft een actieradius van 460 kilometer, de Plug-in Hybrid komt 65 km ver zonder een druppel brandstof te verbruiken en de Hybrid heeft een gemiddeld verbruik van 4,4 l/100 km. Hierbij gaat het uiteraard om WLTP-waarden.

Kia Niro Hybrid Launch Edition

Voor onze configuratie nemen we de plug-in hybrideversie. Dat is namelijk de beste middenweg tussen enerzijds zuinig rijden, maar ook niet volledig afhankelijk zijn van oplaadmogelijkheden. Wat de uitvoeringen betreft is er keuze uit de DynamicLine (39.695 euro), DynamicPlusLine (42.195 euro) en Launch Edition (44.895 euro). Wij gaan voor die laatste.

Er is maar één Hybrid-aandrijflijn, dus onder het kopje ‘Motor en transmissie’ zijn we snel klaar.

Uitrustingen Kia Niro Launch Edition

Als (tijdelijk) topmodel beschikt de Launch Edition standaard over onder meer 18-inch lichtmetalen wielen, bekleding van stuurwiel en stoelen in lederlook, stoel- en stuurwielverwarming, stoelventilatie voorin en een Harman Kardon Premium Sound System. Verder beschikt de nieuwe Kia Niro standaard al over uitgebreid infotainment met grote displays, Bluetooth, Apple CarPlay en Android Auto en de nodige USB-aansluitingen. De Launch Edition voegt daar een draadloze telefoonoplader aan toe. Tot slot zijn natuurlijk alle gewenste veiligheids- en assistentiesystemen aanwezig.

Personalisatie Kia Niro Launch Edition

Door naar het kopje Personalisatie. Standaard wordt de nieuwe Kia Niro geleverd in maagdelijk wit. Dat is voor de Launch Edition niet anders. Een andere kleur kost je minimaal 795 euro extra. Het aanbod is best uitgebreid: parelmoerwit, zwart, licht- en donkergrijs en aan meer kleurrijke opties zijn er blauw, felrood, een soort donker oranje en donkergroen.

Voor 1.090 euro extra (ten opzichte van de standaard Niro) wordt aanvullend de C-stijl uitgevoerd in een contrasterende kleur: lichtgrijs in combinatie met een witte, zwarte of donkergrijze carrosserie, of zwart in combinatie met het blauw, oranje of groen. De andere carrosseriekleuren zijn niet leverbaar met contrasterende C-stijl.

Onze keuze valt op blauw en na enige twijfel gaan we toch ook maar voor de contrasterende C-stijl. Tot zover ook de personalisatiemogelijkheden, want andere velgkeuzes zijn er niet voor onze configuratie. Sterker nog, andere keuzes zijn er überhaupt niet, want de Launch Edition komt maar in één versie.

Nieuwe Kia Niro zelf samenstellen

Onze samengestelde Kia Niro Hybrid Launch Edition komt daarmee op 45.985 euro. De nieuwe Kia Niro zelf samenstellen kan eenvoudig op www.kia.nl. Daar vind je ook het volledige overzicht van prijzen en uitrustingen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.