Autovisie
Autovisie Nieuws 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Doek voor originele Kia Niro valt nog niet

De tweede generatie Kia Niro EV is aanstaande. De fabrikant heeft dat geheel hertekende model reeds voorgesteld en deze zomer start de levering in Europa. Maar de komst van de nieuweling betekent niet het einde van de eerste Niro EV. Kia geeft hem zelfs nog een opfrisbeurt.

Kia verlengt de levenscyclus van de Niro EV. Met hoeveel jaar is nog niet bekend, maar de Zuid-Koreanen hebben het zeker niet over een jaar, twee jaar evenmin. Veel langer is de verwachting, aangezien de Zuid-Koreaanse autobouwer zijn design- en ontwikkelingsafdeling opnieuw naar het model heeft laten kijken. En dat kostte geld, heel veel ontwikkelingsmunten. Daarnaast heeft de marketingafdeling een nieuwe naam voor het model mogen bedenken. Dat het een verre van inspirerende aanduiding is geworden, is dan jammer. Het vervolgmodel van de eerste Kia Niro EV gaat als Niro Plus door het leven.

Grotere interieur- en bagageruimte

De toevoeging Plus duidt op de aangepaste carrosserie die de ontwerpafdeling heeft getekend. De heren en dames verlengden het koetswerk met een volle centimeter en legden ook de daklijn acht hele centimeters hoger. Dat alles met het oog om de interieur- en bagageruimte ten opzichte van de bestaande Niro EV te vergroten. Het doel achter de Niro Plus is om de crossover als taxi aan te bieden. De fabrikant mikt in eerste instantie op de thuismarkt, maar sluit niet uit de auto ook elders aan te bieden. Als de markt er om vraagt.

Rittenregistratie

Op technisch vlak doet de fabrikant geen aanpassingen. De Plus krijgt de aandrijflijn uit de Niro EV, inclusief het 64 kWh-accupakket. Vanwege de doelgroep van de chauffeursdiensten wijzigt er wel iets in de boordcomputer van de Niro EV. De Plus beschikt over een rittenregistratie. Vanwege de specifieke doelgroep noemt Kia de Niro Plus een zogeheten ‘purpose-built vehicle, kortweg PBV. Daarmee doelt Kia op een voertuig voor mobiliteitsoplossingen. De autobouwer plant meer van dergelijke voertuigen, zoals bedrijfswagenuitvoeringen op basis van elektrisch aangedreven personenauto’s, zij het met één zitplaats.

Alles wat je over de nieuwe Kia Niro moet weten

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.