Zoek artikelen en videos op merk

Kia Picanto test, nieuws, prijs en meer

De Kia Picanto is een compacte stadsauto in het zogeheten B-segment van de markt en maakt onderdeel uit van het modellengamma van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia sinds 2004. De eerste generatie Kia Picanto werd in 2003 in Frankfurt voorgesteld. De auto had een lengte van net geen 3,5 meter (3.495 mm) en was een vijfdeurs hatchback. De Picanto was leverbaar met twee benzinemotoren en een diesel, gekoppeld aan een handbak met vijf versnellingen of een viertraps automaat. De aandrijving van de Kia Picanto is bij alle drie de generaties op de voorwielen en de motor ligt voorin.

Tweede generatie

De tweede generatie Kia Picanto werd in 2011 voorgesteld. Het model groeide zowel in de lengte tot 3,6 meter als in de breedte tot 1,60 meter. De nieuwe generatie kreeg de zogeheten Tiger Nose grille, een designkenmerk welke we op elk hedendaags model van Kia tegenkomen. De auto scoorde goed bij de Euro NCAP crashtest met een score van vier sterren van het maximaal aantal van 5. Voor het eerst werd het model, naast een vijfdeurs hatchback, ook leverbaar in een driedeurs variant. Wat betreft de motorisering was er keuze uit twee benzinemotoren; van 1,0 en 1,25 liter inhoud en deze was gekoppeld aan een handbak met vijf versnellingen of een viertraps automaat.

Derde generatie

De derde generatie Picanto bereikte in 2017 de showrooms. Het model maakte flinke stappen op het gebied van veiligheid; zo is de nieuwe Picanto voorzien van een Forward Collision Warning systeem en een autonome noodstop functie. Bijzonder is dat de derde generatie exact dezelfde afmetingen heeft als zijn voorganger. Bij de crashtest van Euro NCAP behaalt het model wederom vier sterren en net als alle andere modellen van Kia profiteert de Picanto van standaard 7 jaar fabrieksgarantie. De derde generatie Picanto is 3,6 meter lang en 1,6 meter breed.

Concurrenten van de Kia Picanto

De concurrenten van de Kia Picanto zijn de Hyundai i10, de Honda Jazz, de Peugeot 108 en de Renault Twingo.

Andere modellen van Kia

De Zuid Koreaanse autofabrikant Kia biedt een groot aantal modellen aan. De Picanto is het instapmodel en ook de Rio opereert aan het onderste segment van de markt. De Ceed is verkrijgbaar als vijfdeurs hatchback, als vijfdeurs stationwagon en de shooting brake variant die als Proceed door het leven gaat. Met de Stonic, Niro en Sportage heeft men vier modellen in het populaire SUV/crossover segment. De Soul is uitsluitend met een elektrische aandrijving verkrijgbaar en de Optima en Stinger zijn twee sterke troeven in het D-segment van de markt.