Zoek artikelen en videos op merk

Audi A5 test, nieuws, prijs en meer

De Audi A5 maakt sinds 2007 deel uit van het Audi gamma. Op dit moment staat de tweede generatie A5 in de showrooms. De Audi A5 is gebaseerd op het MLB platform, waar ook de Audi A4 op wordt gebouwd. De A5 wordt aangeboden met een grote variëteit van zowel benzine-, als  dieselmotoren. De prijs van een nieuwe Audi A5 Sportback bedraagt vanaf 43.540 Euro. Het gewicht van de Audi A5 bedraagt tussen de 1.500 en 1.700 kilogram. Dit is afhankelijk van de motorisering alsmede de carrosserievorm.  Topmodel is de RS5 met een 4,2 liter grote V8 benzinemotor; goed voor 450 pk.  De motor ligt in alle gevallen voorin, en de A5 beschikt standaard over voorwielaandrijving. Integrale aandrijving, met de naam Quattro, is als optie leverbaar. Een test van zowel de eerste als tweede generatie Audi A5 vind je bij Autovisie.

A5 modellen 

De A5 modelfamilie bestaat uit een tweedeurs coupe, een tweedeurs cabriolet alsmede een vijfdeurs Sportback model. Laatstgenoemde heeft deze naam vanwege de sterk aflopende daklijn aan de achterzijde, waardoor het idee wordt versterkt van een vierdeurs coupe model. De Audi A5 coupe wordt alom geprezen vanwege het design van dit model. Het is de derde coupe van Audi, naast de Audi TT en R8 modellen.  

Tweede generatie 

De eerste generatie Audi A5 werd gebouwd van 2007 tot en met 2016. De facelift van de eerste generatie Audi A5 vond plaats in 2011. De tweede generatie staat sinds 2016 in de showrooms. Het model wordt wederom met zowel benzine-, als dieselmotoren geleverd. Voor de overbrenging is er keuze uit zowel een handbak met zes versnellingen, als een 7 traps S-tronic en een 8 traps Tiptronic automaat. 

Premium model 

De Audi A5 staat bekend als een betrouwbare auto. De afwerking en de gebruikte materialen in het interieur zijn van een hoog niveau. Tevens scoort het model hoog wat betreft botsveiligheid; in de Euro NCAP crashtest kreeg het model vijf sterren van de maximaal haalbare score van vijf. 

Breed modellengamma 

De instapper van het Audi gamma is de A1. De A3 is een compacte zakensedan die echter ook als tweedeurs cabriolet wordt geleverd. De A4 mikt op eenzelfde doelgroep en met de A5, A6, A7 en A8 heeft het merk vier sterke modellen in huis voor het bedienen van de markt zakelijke markt. De TT en R8 zijn twee sportwagens, leverbaar zowel in coupe als cabriolet vorm. Met de Q series is Audi vertegenwoordigd in het crossover en SUV-segment. Het aanbod loopt van de compacte crossover Q2, via de Q3, Q5, Q7 tot en met de Q8. Sinds kort maakt ook de E-tron; de eerste volledig elektrische Audi, deel uit van het gamma.