Zoek artikelen en videos op merk

Audi Q2 test, nieuws, prijs en meer

De Audi Q2 is een van de meest recente toevoegingen aan het SUV/crossover gamma van de Duitse automobielfabrikant Audi. Het model werd in 2016 geintroduceerd en wordt gebouwd op het zogeheten MQB platform van Volkswagen. De productie vindt zowel plaats in het Duitse Ingolstadt; hoofdkwartier van Audi, als in Algerije. Het ontwerp van de Audi Q2 kwam tot stand onder leiding van Marc Lichte, de hoofdontwerper van Audi. Een rijtest vind je hier. Meer productnieuws over de Audi Q2 vind je hier. De Co2 uitstoot van het basismodel met 1,0 liter driecilinder benzinemotor bedraagt 115 gram/km. 

Benzine-, en dieselmotoren 

Voor de Audi Q2 zijn zowel benzine, als dieselmotoren beschikbaar. Er is de keuze uit drie benzine-, en twee dieselmotoren. Alle motoren zijn voorzien van een turbo. De motor ligt in alle gevallen voorin; en het betreft drie-, of viercilinderblokken. Voor de overbrenging is een handbak met zes versnellingen leverbaar, maar ook een 7 traps S-Tronic automaat. De Audi Q2 beschikt standaard over voorwielaandrijving, maar integrale aandrijving, met de naam quattro, is als optie beschikbaar. Het gewicht van de Audi Q2 bedraagt, afhankelijk van de gekozen motorisering en uitrusting, rond de 1.200 kilogram. Het gemiddelde verbruik komt uit op 5,0 liter/100 km. 

Bijtelling 

Het bijtellingspercentage van de Audi Q2 met de 1,0 TFSI motor bedraagt 22 procent.  

Compacte afmetingen 

De Q2 is de instapper van de Audi Q reeks, waarmee de SUV en crossover modellen van het Duitse merk worden aangeduid. Dat vertaalt zich in compacte afmetingen; de lengte bedraagt 4,2 meter.  

SQ2 

De meest recente toevoeging aan de line-up van de Audi Q2 is de SQ2. Deze is in samenwerking met Audi Sport Gmbh ontwikkeld. Het is het topmodel van de Q2 reeks met een 200 pk sterke 2,0 liter viercilinder motor met turbo. De SQ2 beschikt standaard over integrale aandrijving. 

Breed modellengamma 

Het Duitse Audi concern maakt deel uit van de Volkswagen groep waar een groot aantal merken onder vallen. Met het Spaanse Seat en het Tsjechische Skoda concern bedient men de massamarkt maar met de merken Bugatti, Lamborghini en Bentley heeft men drie premium merken in huis. 

De instapper van het Audi gamma is de A1. De A3 is een compacte zakensedan die echter ook als tweedeurs cabriolet wordt geleverd. De A4 mikt op dezelfde doelgroep en met de A5, A6, A7 en A8 heeft het merk vier sterke modellen voor met name zakelijke rijders. De TT en R8 zijn twee sportwagens, leverbaar zowel in coupe als cabriolet vorm. Met de Q series is Audi vertegenwoordigd in het crossover en SUV-segment. Het aanbod loopt van de hierboven beschreven compacte crossover Q2, via de Q3, Q5, Q7 tot en met de Q8. Sinds kort maakt ook de E-tron; de eerste volledig elektrische Audi, deel uit van het gamma.