Autovisie
Autovisie Nieuws 17 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Snelle Audi SQ2 op komst

Audi’s kleinste crossover, de Q2, moet in november op de markt komen. Toch is het testwerk met de snelle Audi SQ2 nu al begonnen op de Nürburgring.

Audi RS Q2 - Jasper van der Heiden - Autovisie.nl
Audi RS Q2 – Computerillustratie: Jasper van der Heiden

2,0 liter

Waar de voorlopige topversie van de Q2 het tot 190 pk schopt, wordt de SQ2 beduidend sterker. De auto krijgt waarschijnlijk een aangepaste versie van de aandrijflijn van de S3. Die auto heeft een 310 pk en 400 Nm sterke 2,0 liter viercilinder turbomotor die zijn kracht op alle vier de wielen loslaat. De S3 sprint er in ongeveer 5 tellen mee naar de honderd. De SQ2 staat weliswaar iets hoger op zijn wielen, maar zou niet meer moeten wegen dan de S3, dus reken op vergelijkbare sprintcijfers.

RS Q2

Toch wordt de Audi SQ2 niet het sportieve topmodel van de Q2. Er wordt namelijk gesproken van een RS Q2, met de nieuwe 2,5 liter vijfcilinder. In de RS3 krijgt dat blok een vermogen van 400 pk, maar daarmee zou hij fors sterker worden dan de RS Q3, die het – weliswaar met de oude motor – met 367 pk moet stellen. De RS Q2 zal waarschijnlijk na de SQ2 op de markt komen. Reken voor de laatste sowieso op een marktintroductie in 2017.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.