Zoek artikelen en videos op merk

Audi Q3 test, nieuws, prijs en meer

De Audi Q3 maakt sinds 2011 deel uit van het Audi modellengamma. Momenteel staat de tweede generatie in de showrooms. De Q3 maakt gebruik van het zogeheten Volkswagen A5 platform, waar ook de Volkswagen Tiguan op wordt gebouwd. De Q3 was lange tijd de instapper van het Audi SUV gamma, maar met de komst van de compactere Q2 valt hij nu in het segment van de subcompacte crossover SUV’s. 

De Audi Q3 heeft altijd vijf deuren, de motor is in alle gevallen voorin geplaatst en de auto beschikt standaard over voorwielaandrijving. Integrale aandrijving, met de naam Quattro, is als optie leverbaar. Voor de overbrenging is zowel een handbak beschikbaar, met zes versnellingen, als een S-Tronic automaat met zes of zeven versnellingen. 

Vijf sterren 

Bij de Euro NCAP crashtest behaalde de Audi Q3 de maximale overall score van vijf sterren. Net als andere modellen van Audi, staat de Q3 bekend om zijn betrouwbaarheid en tal van veiligheids-, en comfortvoorzieningen versterken het premium en veiligheidsimago.  

CO2 uitstoot 

De eerste generatie Q3 had een CO2 uitstoot van tussen de 126 en 206 gram/km. Deze waarde is afhankelijk van de gekozen motorisering. In de basisuitvoering bedraagt het wagengewicht 1,460 kilogram. De bagageruimte van de nieuwe generatie Q3 bedraagt tussen de 470 en 1.510 liter.  

Tweede generatie 

De tweede generatie van de Audi Q3 staat sinds 2018 in de showrooms. Dit model wordt gebouwd op het MQB platform van de Volkswagen groep. Een rijtest van de tweede generatie Audi Q3 vind je hier.  

Prijs en bijtelling 

De nieuwprijs van een Audi Q3 bedraagt vanaf 44.000 Euro. De bijtelling bedraagt 22 procent. 

Breed modellengamma 

Het Duitse Audi concern maakt deel uit van de Volkswagen groep waar een groot aantal merken onder vallen. Met het Spaanse Seat en het Tsjechische Skoda concern bedient men de massamarkt maar met de merken Bugatti, Lamborghini en Bentley heeft men drie premium merken in huis. 

De instapper van het Audi gamma is de A1. De A3 is een compacte zakensedan die echter ook als tweedeurs cabriolet wordt geleverd. De A4 mikt op eenzelfde doelgroep en met de A5, A6, A7 en A8 heeft het merk vier sterke troeven in huis voor het bedienen van de markt van met name zakelijke rijders. De TT en R8 zijn twee sportwagens, leverbaar zowel in coupe als cabriolet vorm. Met de Q series is Audi vertegenwoordigd in het crossover en SUV-segment. Het aanbod loopt van de  compacte crossover Q2, via de Q3, Q5, Q7 tot en met de Q8. Sinds kort maakt ook de E-tron; de eerste volledig elektrische Audi, deel uit van het gamma.