Autovisie
Autovisie Nieuws 17 apr 2019
Leestijd: 1 minuut

Terugkerende Audi S5 eist andere brandstof

Minder vermogen, meer koppel, andere brandstof en een getemperd prestatieniveau. Dat is in een notendop de nieuwe Audi S5.

De S5 keert terug op de markt. De Duitsers kondigen hun sportieve uitvoering van de A5-familie aan als Coupé en als Sportback. Anders dan de naam en carrosserievorm zit er nauwelijks meer verschil tussen de twee. Audi haalt uit beide modellen de 3.0 V6 TFSI-benzinemotor en vervangt de krachtbron door een oliegestookte 3.0 V6. Juist, net zoals het merk bij de S6 Limousine, S6 Avant en S7 Sportback deed. Sterker nog, het is exact hetzelfde blok.

Elektronische begrenzer

De krachtbron is een 3,0 liter V6-motor. Hij levert met 347 pk, precies drie peekaa minder dan dezelfde motor als in de S6 en S7. Daarmee is de dieselmotor ook 7 pk minder sterk dan de 3.0 V6 TFSI die eerder in de S5 hing. Met de zelfontbrander in het vooronder lever je aan prestatieniveau in, maar het verschil is te verwaarlozen. Het gaat om 0,1 tel voor de sprint 0-100 km/h. De S5 zit als coupé in 4,8 seconden vanuit stilstand op 100 km/h. De Sportback realiseert dezelfde acceleratieproef in 4,9 seconden. De topsnelheid bedraagt voor het duo 250 km/h. Een elektronische begrenzer zorgt ervoor dat de top is afgeregeld.

Zomer

Audi introduceert de S5 Coupé en S5 Sportback met 3.0 V6 TDI-motor deze zomer op de Nederlandse markt. De prijzen worden in een later stadium bekendgemaakt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.