Autovisie
Autovisie Nieuws 17 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Genesis Mint Concept is rijdend juwelenkistje

Hyundai’s dochtermerk Genesis grijpt de New York International Auto Show aan om zijn visie op een stadsauto te geven. Het Koreaanse product is Mint Concept gedoopt en beschikt over een opvallend design met opmerkelijke details en een elektrische aandrijflijn.

Genesis mint, elektrische auto, tesla concurrent, goedkoop, europa

Uit alles blijkt dat de Mint Concept het resultaat van de designafdeling is, want de fabrikant richt zich bij het studiemodel louter op de vormtaal van het nieuwe model. Het merk met de Belg Luc Donckerwolke aan het ontwerproer betitelt de Mint Concept als een mode-accessoire voor stadsgebruik in plaats van een vervoersmiddel.

Vleugeldeuren

Hoe compact de auto is, laat Genesis niet weten, maar op de eerste foto’s oogt de auto tamelijk kort. Hij is in ieder geval kleiner dan alle sedans die het Koreaanse luxemerk nu aanbiedt. De lijnvoering van de auto mag als opvallend worden beschreven. Het is geen hatchback, al zou je dat wel denken. In plaats van een grote achterklep heeft de Mint Concept twee achterdeuren. Die bevinden zich niet zoals op een bestelwagen aan de achterzijde, maar boven de achterste wielen. De achterschermen scharnieren naar achteren toe openen, vergelijkbaar met de deuren van een Ford GT, echter in tegengestelde richting. Via de opening heb je toegang tot de bagageruimte. Meer dan een grote hoedenplank is het overigens niet. Aan de voorzijde ligt de elektromotor. Met een volle batterij moet je volgens Genesis 320 km/h kunnen halen. Meer specificaties over de aandrijflijn ontbreken.

 

Modellenoffensief

Wat Genesis met de Mint Concept van plan is, is niet bekend. De autobouwer heeft nu alle modellen die in het D-segment of hoger vallen. Mocht de Mint Concept in productie komen, dan verschijnt het model niet voor 2022 op de markt. Tegen die tijd heeft Genesis zijn huidige modellenoffensief afgerond en zal het gamma bestaan uit drie grote sedans en SUV’s.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.