Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 17 apr 2019

Sono Motors tekent achtjarig contract met NEVS

De ruim 9.000 geïnteresseerden in de Sono Motors Sion moeten nog langer geduld uitoefenen, nu de productiestart met tien maanden is opgeschort. De vertraging komt dit maal door de langdurige onderhandelingen die het bedrijf met een fabrikant heeft gevoerd.

Maar de besprekingen resulteren in een achtjarig productiecontract voor Sono Motors. Dat moet bij de kopers vertrouwen geven, dat het model lang in productie is en onderdelen ook op lange termijn beschikbaar zullen zijn.

NEVS

De productiepartner van Sono Motors is het Zweedse National Electric Vehicle Sweden, kortweg NEVS. De bouw van de Sion zal in Zweden plaatshebben. Uit de fabriek rolden vroeger de modellen van Saab. Toen de Zweedse autobouwer failliet ging, werden de restanten overgenomen door een Chinese partij, die er NEVS oprichtte. Sono Motors Sion DEF 2019 12

50% duurder

Sono Motors werkt inmiddels al zeven jaar aan de ontwikkeling van de Sion. Bijzonder aan het project is dat de elektrische auto voor een deel op zonne-energie rijdt. Op de auto zitten 330 zonnecellen. Met een volle accu moet je zo’n 250 km kunnen halen. “Het moest een betaalbare, praktische gezinsauto worden”, zei een van de bedenkers, Jona Christians, eerder tegen Autovisie. De Sion is er daarom alleen in de kleur zwart en in maar één uitvoering. Bovendien bestaat de auto voor ongeveer 70 procent uit onderdelen van andere autofabrikanten. De prijs? Bij de presentatie werd 20.000 euro geroepen en een nog lager bedrag wanneer je de batterij huurt. Het prijskaartje bedraagt inmiddels 50% meer. De fabrikant vraagt 25.500 euro voor de auto. De wagen zelf kost 16.000 euro, maar daar komen de kosten van het accupakket nog bij. Sono Motors rekent op een bedrag van 9.500 euro voor de batterij, al ius huren of leasen ook een optie.

Tweede helft 2020

De eerste auto moet in de tweede helft van 2020 van de Zweedse band rollen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sono Motors tekent achtjarig contract met NEVS
Sluiten