Autovisie
Autovisie Nieuws 13 mrt 2016
Leestijd: 1 minuut

Audi A5 rolt al van productieband

De nieuwe Audi A5 Coupé rolt in Ingolstadt al van de band. De A5 deelt zijn productielijn met de A4, A4 Avant en A3 Sportback. 

Audi A5 Coupe. Impressie: Schulte Design
Audi A5 Coupe. Impressie: Schulte Design

Voorserie

Klantenauto’s worden nog niet geproduceerd, maar alleen voorseriemodellen die worden gebruikt voor promotiedoeleinden. De auto is immers ook nog niet officieel voorgesteld. De nieuwe A5 gaat net als zijn voorganger veel techniek delen met de A4. Hij wordt ook gebouwd op het MLB-platform. Net als de A4 moet hij ruim 100 kg lichter worden.

Body bekijken

Op het eerste gezicht – in Ingolstadt was alleen een kale body te zien, zonder deuren en kofferdeksel – komen de lijnen grotendeels overeen met die van het huidige model. Verwacht meer evolutie dan revolutie. De daklijn loopt voor het gevoel iets schuiner af dan voorheen, maar dat kan komen omdat er geen ruiten in de body geplaatst waren. De verhoudingen zijn in ieder geval nog dik in orde.

Halverwege dit jaar

De nieuwe A5 Coupé wordt halverwege dit jaar onthuld. De Sportback en Cabriolet zullen vervolgens snel volgen. Naast de benzine- en dieselmotoren die we kennen uit de A4, zal hij bij de verkoopstart ook meteen verkocht worden als 354 pk sterke S5. Audi overweegt daarnaast nog een plug-in hybridevariant, die later dit jaar ook van de A4 zal verschijnen.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.