Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Audi steekt A5 en S5 in het nieuw

Vlak voordat het IAA-geweld losbarst wurmt Audi er nog even een update doorheen. De fabrikant geeft de hele Audi A5-familie nieuwe looks en wat kleine verbeteringen.

Audi S5 Sportback

Om automodellen aantrekkelijk te houden binnen de automarkt moet je als fabrikant af en toe je modellen straktrekken. Audi voert op de valreep voor de IAA nog even een update voor de Audi A5 door. Helaas voor ons is het allemaal maar weinig spannend. De A5-familie wordt eigenlijk in lijn met de rest van het Audi-aanbod getrokken en wordt voor de rest met rust gelaten.

Platter en strakker

Zo zien we dat de de look van de A5 ietwat anders is. De grille is wat platter en strakker en heeft boven het logo wat extra luchtgaten. Ook de zijkanten hebben een iets strakkere belijning waardoor de auto iets slanker oogt. Daardoor past hij weer in het rijtje met onder andere de onlangs geüpdatete A4 en S4.

Audi A5 Cabrio

Naast de minimale veranderingen voor het exterieur heeft Audi het interieur ook niet echt aangeraakt. Grootste verandering is dat het MMI-scrollwieltje verwijderd is. Deze is vervangen voor het MMI-touchscreen. Een 10.1 inch scherm dat volgens Audi hetzelfde werkt als de gemiddelde smartphone van tegenwoordig.

Mild-hybride technologie

Qua motorisering laat Audi eigenlijk erg weinig los. Het merk geeft alleen aan dat de nieuwe A5 bij lancering geleverd kan worden met vijf verschillende motoren, en dat ze vrijwel allemaal zijn uitgevoerd met de bekende 48v mild-hybride technologie. De S5 krijgt, net als de alle vernieuwde S-modellen, de keuze uit maar één dieselmotor. In dit geval de 3.0 TDI met 347 pk en 700 Nm.

Audi S5 Coupé

Grappig is dat de A5 Sportback en de A5 Coupé bij de marktintroductie in de herfst van dit jaar te bestellen zijn als gelimiteerde ‘edition-one’-uitvoering. Wat deze extra luxueuze versie precies omvat laat Audi dan weer niet weten. Met het vrijgeven van prijzen en precieze leverdata wacht Audi nog even tot we wat dichter op de marktintroductie zitten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.