Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

Dit is de Ferrari V12 Spider voordat u hem mag zien

De Italiaanse sportwagenfabrikanten lijken nogal last te hebben van aanhoudende lekkage. Na de Lamborghini Sián, lekt nu ook de Ferrari V12 Spider voor zijn release.

Ferrari 812 Superfast Spider

Vorige week wisten we al te melden dat Ferrari met twee dakloze modellen zou komen. Deze zouden kort voor de aanvang van de IAA wereldkundig gemaakt moeten worden. Maar zoals het wel vaker in de autowereld gaat, lekte de één van de twee modellen alvast het internet op. Hier zien we de eerste beelden van de Ferrari V12 Spider, of zoals hij eerder in de wandelgangen genoemd werd: de Ferrari 812 RHT.

V12 Spider

De Ferrari V12 Spider is eigenlijk een dakloze variant van de 812 Superfast. Ferrari noemde hem tot nu nog de RHT waarbij deze afkorting staat voor ‘retractable hardtop’. Daaruit kunnen we opmaken dat hij een automatisch terugtrekkend dak heeft. Volgens de stemmen in de wandelgangen schuift het dak dan ook in een speciaal compartiment achter de stoelen onder een automatische achterklep. Verrassend is dat de V12 Spider in het reguliere assortiment van Ferrari moet komen. Dat is anders dan wat er met zijn voorgangers gebeurde. De productie moet ergens volgend jaar van start gaan.

Helaas weten we op dit moment nog niets van de specificaties, maar het lijkt logisch om er vanuit te gaan dat deze vrijwel gelijk zijn als die van de reguliere 812 Superfast. Dat wil zeggen een turboloze 6,5 liter V12 die goed is voor 800 pk en 718 Nm. Het gewicht van 1.525 kg zal iets hoger uitvallen voor de V12 Spider waardoor een 0-100 km/h sprint waarschijnlijk iets langer in beslag neemt dan de 2,9 seconden die de 812 Superfast nodig heeft.

Ferrari 812 Superfast

V8 Spider

Zoals we vorige week al schreven gaat Ferrari voor de IAA twee cabriolets aan de wereld tonen. Nu we de V12 Spider al gezien hebben, is het wachten op het andere model. Dit zou een dakloze variant van de F8 Tributo moeten zijn. Deze lijkt de naam V8 Spider mee te krijgen. Dit aangezien de F8 een V8 onder de kap heeft.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.