Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 6 sep 2019
Leestijd: 1 minuut

Alpine gaat weer Rallyen met de A110 Rally

Een lichtgewicht wagentje met een 300 pk motor in het midden. Klinkt als een winnend rally-recept toch? De nieuwe Alpine A110 Rally is precies dat.

Alpine A110 Rally

Een groot deel van de historie van Alpine speelt zich af in de rally-wereld. De Alpine A110 maakte in 1973 gehakt van iedereen in de WRC. Niet gek, want de auto woog ongeveer 700 kilo, maar had een 155 pk sterke 1.600 cc-motor in het midden liggen. Daarmee stuurde hij vele malen beter dan zijn concurrentie. En het lijkt erop dat Alpine die historie nu wil herhalen, want het Franse merk komt met een opvoerde en uitgeklede versie van de A110: de Alpine A110 Rally.

Gekieteld

De racewagen komt in navolging van de Cup- en GT4-versies van de A110. De Rally wordt dan ook op basis van die twee gemaakt. In dit geval is de auto helemaal klaargestoomd voor de rallywereld en voldoet deze aan alle officiële FIA-eisen. Dat wil zeggen dat hij een volledige rolkooi, nieuwe Brembo-remmen, nieuwe hydraulische vering en kuipstoelen met een zespuntsharnas heeft. Daarnaast is de versnellingsbak verwisseld voor een sequentiële zesbak en is de 1.8-liter vierpitter met turbo gekieteld tot meer dan 300 paardenkrachten. Al dat vermogen gaat door een sperdifferentieel naar de achterwielen.

Alpine A110 Rally

Rallyseizoen

Alpine wil vanaf volgend rallyseizoen mee gaan racen. Vlak voordat dit seizoen van start gaat moeten de eerste auto’s dan ook aan goed betalende klanten geleverd worden. De racewagen is dan ook niet heel goedkoop. Zonder belastingen en andere bijkomende kosten vraagt de Franse autofabrikant €150.000 voor een Alpine A110 Rally. Hij zal vanaf eind dit jaar speciaal voor privateer teams en coureurs in de orderboeken verschijnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.