Zoek artikelen en videos op merk

Volkswagen Golf test, nieuws, prijs en meer

De eerste Volkswagen Golf werd in 1974 geïntroduceerd. Momenteel staat de zevende generatie in de showrooms. De Golf is het best verkopende model van Volkswagen en is de op een na best verkochte auto ter wereld, net na de Toyota Corolla.

De Golf moest in 1974 de succesvolle Volkswagen Kever aflossen. Maar laatstgenoemde model bleef dusdanig populair dat beide auto’s in de prijslijsten bleven staan. In eerste instantie was de driedeurs Golf het meest gevraagde model. In de loop der tijd verschenen er echter ook andere carrosserievormen: waaronder een vijfdeurs hatchback, een stationwagon en een cabriolet. 

Performancevarianten 

Daarnaast biedt Volkswagen op dit moment een MPV-achtige variant van de Golf aan, de Golf Sportsvan. Een van de Golf afgeleide sedan werd verkocht onder de namen Jetta en Bora. De Golf is leverbaar met verschillende motoren: van benzine- en dieselmodellen tot en met high performance GTI- en R-varianten. Van de huidige Golf is ook een volledig elektrische variant leverbaar, de e-Golf. Daarnaast biedt Volkswagen een plug-in hybride variant aan onder de naam Golf GTE.  

Auto van het Jaar 

De titel Europese Auto van het Jaar werd maar liefst twee keer verleend aan de Volkswagen Golf. De enige twee andere merken die hetzelfde voor elkaar kregen waren Renault met de Clio en Opel met de Astra 

Modellengamma Volkswagen 

Naast de Golf biedt Volkswagen een ruim aanbod aan modellen aan. De Up! is een compacte stadsauto en de Polo valt eveneens in dat segment. Met de Passat heeft Volkswagen een sterke troef in het zakelijke segment van de markt. De Arteon is een opvallend vormgegeven vierdeurs coupé. De Touran en Sharan vallen in het segment van de MPV-modellen terwijl de T-Roc en T-Cross echte crossovers zijn. De Tiguan en Touareg tenslotte zijn SUV-modellen. Het Volkswagen-concern is echter ook eigenaar van het Spaanse Seat en het Tsjechische Skoda.