Zoek artikelen en videos op merk

Volkswagen Polo test, nieuws, prijs en meer

De Volkswagen Polo werd in 1975 geintroduceerd en inmiddels staat de zesde generatie in de showrooms. De concurrenten zijn zowel auto’s uit de Volkswagen groep (Audi A1, Skoda Fabia en Seat Ibiza) als bijvoorbeeld de Ford Fiësta, Peugeot 108 en Renault Clio. Lees verder voor meer nieuws over de Volkswagen Polo of bekijk direct de rijtest van de nieuwste Volkswagen Polo.

Uitsluitend vijfdeurs hatchback

Van de voorgaande generaties bestonden zowel driedeurs, als vijfdeurs varianten en voor sommige markten ook een stationwagon. Met de introductie van de nieuwste, zesde generatie is de Polo uitsluitend verkrijgbaar in een vijfdeurs carrosserievariant. Van dat nieuwste model wordt echter speciaal voor de Zuid-Amerikaanse markt een vierdeurs sedan versie gemaakt; dat model draagt de naam Virtus en lijkt qua uiterlijk sterk op een Audi A3 sdan. 

Modellen Volkswagen Polo

De nieuwste generatie Polo is gebaseerd op het Volkswagen MQB A0 platform en de auto meet iets meer dan 4,0 meter in lengte. Voor de aandrijving zijn zowel benzine-, als dieselmotoren leverbaar en het huidige topmodel is de GTI uitvoering, dat goed is voor 200 pk vermogen. De Polo GTI is in combinatie met het lage gewicht een leuk sturende auto. Voor de motoren worden uitsluitend drie-, en viercilinder blokken toegepast. Er is keuze uit 5 benzinemotoren en 1 diesel. Wat betreft de overbrenging is er zowel een handbak leverbaar met vijf of zes versnellingen, als een 7 traps automaat met dubbele koppeling voor razendsnel schakelen. De Polo heeft standaard voorwielaandrijving.

Veiligheidsvoorzieningen

De Polo is net als elke andere Volkswagen voorzien van de nodige veiligheidsvoorzieningen. De auto beschikt over een dodehoek assistent, een noodstopvoorziening en een systeem dat waarschuwt bij een mogelijke aanrijding aan de voorzijde. Bij de crashtests van de EURO NCAP behaalde de Volkswagen Polo de maximale veiligheidsscore van 5 sterren. Ook de T-ROC crossover van Volkswagen behaalde vijf sterren bij deze proef.

Breed modellengamma

Het Duitse Volkswagen concern produceert een breed gamma aan personenwagens verdeeld over diverse merken. Daartoe behoren onder andere het van oorsprong Tsjechische automerk Skoda en het Spaanse Seat. Maar ook het eveneens Duitse sportwagenmerk Porsche, het Italiaanse Lamborghini en het Engelse Bentley concern. Voor wat betreft het modellengamma van Volkswagen wordt een brede diversiteit aan modellen gevoerd. Instapper in het gamma is de Up!; een compacte stadsauto die opereert in het zogeheten A-segment. Het meest verkochte model is na ruim 45 jaar nog steeds de Volkswagen Golf. Dat model is er ook in een volledig elektrische uitvoering; de e-Golf. De Passat en Arteon zijn een sterke troef in het segment van de business limousines en met de T-Cross, de T-Roc, de Tiguan en de Touareg heeft Volkswagen vier modellen in het populaire SUV en crossover segment van de markt. De Touran is een echte MPV en de Caddy van oorsprong een kleine bestelbus, die er echter ook in een personenauto variant is.

Polo rijtest

Bekijk de rijtest van de nieuwste generatie Volkswagen Polo.