Autovisie
Autovisie Nieuws 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Nederlandse overheid verkoopt Volkswagen Polo GTI

Jaarlijks neemt de overheid om tal van redenen auto’s in beslag. Deze occasions en oude dienstvoertuigen, worden vervolgens verkocht door het Ministerie van Financiën. Hoe dit exact in zijn werk gaat, laat Autovisie in deze reportage zien.

Ditmaal staat er wel een snelle auto te koop: een Volkswagen Polo GTI. Via de site van de overheid kun je bieden op de auto. Bied je het hoogste bedrag, dan kun je de auto ophalen. Dit bedrag is overigens niet wat je uiteindelijk moet neerleggen voor jouw verse bolide. Bovenop je bieding komt nog 15 procent ‘opgeld’

Volkswagen Polo GTI met 200 pk

De GTI van de zesde generatie Volkswagen Polo kwam in 2017 op de markt. De auto kreeg een 2.0-liter viercilinder die goed is voor 200 pk. De GTI die vanaf 2022 geleverd wordt heeft 2 pk meer. Autovisie reed in 2018 uitgebreid met het model. ‘Je geeft gas, de turbo haalt adem en je knalt ervandoor’, stond groot boven de test.

Test met de occasion

“Het haventje halverwege de Afsluitdijk, bij Breezanddijk, is zo vroeg in de ochtend een rustige plek om eens een rondje om het geschut van vandaag heen te lopen. Daarbij nauwelijks verrassingen uit het Volkswagen-kamp.”

Volkswagen Polo GTI, Overheid, occasion
(Afbeelding: DRZ)

“Voorbeeldige afwerking, strakke vormgeving, kuipstoelen met ruitjesmotief en fijne infotainmentvoorzieningen. Stiekem allemaal best belangrijk in een auto die waarschijnlijk voornamelijk dient als dagelijks vervoer. Opvallend zijn de rode sieraccenten in het dashboard waarmee de gebruikelijke Volkswagen-saaiheid eindelijk wordt doorbroken. Op deze manier lijkt de vraagprijs van 30.050 euro niet eens zo gek.”

Volkswagen Polo GTI, Overheid, occasion
(Afbeelding: DRZ)

Hoewel de conclusie van de test was dat je met de Ford Fiesta ST als sportief rijdende autoliefhebber meer plezier hebt, blijft de Polo GTI een heerlijke auto waarmee je simpelweg heel hard kan rijden.

Volkswagen Polo GTI occasion bij de overheid

Of de auto die te koop staat bij de Nederlandse overheid zo’n goede keus is, kan je je afvragen. De auto komt uit 2019, heeft drie eigenaren gehad in Nederland, is in 2022 ingevoerd en beschikt – zover bekend – niet over onderhoudshistorie. Daarbij heeft de auto wat kleine schade.

Volkswagen Polo GTI, Overheid, occasion
(Afbeelding: DRZ)

Een positief punt is de kilometerstand, deze staat op 77.343. Of dit klopt is echter de vraag, gezien de auto pas een jaar in Nederland is.

Deze occasion wil je: Volkswagen SP2, de VW die je nog niet kent!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.