Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 feb 2023
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de 10 meest teleurstellende auto’s volgens Amerikaans onderzoek

Een auto kopen is voor velen een grote investering. Een keuze maken kan dan ook moeilijk zijn. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt, hoop je natuurlijk dat je tevreden bent met je auto. Echter, dat is niet altijd het geval. De kans dat je blij bent met je auto is het kleinst bij deze tien meest teleurstellende auto’s.

Het Amerikaanse Consumer Reports heeft leden gevraagd of zij dezelfde voertuigen die ze nu al bezitten opnieuw zouden kopen. De auto’s die het slechtst scoren vind je in deze lijst. Een deel van de auto’s is niet te koop in Nederland.

Dit zijn de tien meest teleurstellende auto’s volgens Amerikaans onderzoek

  1. Kia Forte

Hoewel je de Kia Forte wellicht niet kent, is het buiten Europa erg bekend. De Zuid-Koreaanse sedan is een equivalent van de auto die wij kennen als de Ceed.

Kia Forte, teleurstellende auto
(Afbeelding: Wheelsage)

In het onderzoek naar de teleurstellende auto’s komt de Kia Forte slecht uit de bus. Slechts 51 procent van de kopers zouden de sedan opnieuw kopen

  1. Nissan Altima

Ook de Nissan Altima is in Europa niet bekend. De sedan zou net als de Kia Forte door slechts 51 procent van de kopers opnieuw gekocht worden.

Nissan Altima
(Afbeelding: Wheelsage)
  1. Nissan Kicks

De Nissan Kicks is de Amerikaanse variant van de Nissan Juke. Slechts 49 procent van de kopers zou de auto weer kopen. Hierdoor belandt de Nissan in de top tien van meest teleurstellende auto’s.

nissan kicks 2
(Afbeelding: Nissan)
  1. Volkswagen Taos

De Volkswagen Taos is een maatje kleiner dan de Tiguan en groter dan de populaire T-Roc. De Taos zou slechts door 48 procent van de kopers opnieuw worden gekocht.

Volkswagen Taos, teleurstellende auto
(Afbeelding: Wheelsage)
  1. Kia Seltos

De Kia Seltos is een compacte SUV die je in Europa niet kan kopen. 48 procent van de Amerikaanse eigenaren die meededen aan het onderzoek zouden de auto niet weer kopen.

Kia Steltos
(Afbeelding: Wheelsage)
  1. Jeep Compass

De Jeep Compass is een welbekende C-segment SUV voor Autovisie. We hebben de auto zelfs een tijd als duurtester gehad. Of we het eens zijn met de 46 procent van de Amerikaanse kopers die de auto niet opnieuw zou kopen, zie je in onderstaande video.

  1. Mercedes-Benz GLA

Ook de Mercedes-Benz GLA kan je in Nederland kopen. Slecht 45 procent van de kopers zou opnieuw investeren in het model.

mercedes-benz-gla-5-autovisie-nl
(Afbeelding: Mercedes-Benz)
  1. Infiniti QX50

Slechts 40 procent van de Infiniti QX50 kopers zouden opnieuw de auto bestellen.

Infiniti QX50
(Afbeelding: Infiniti)
  1. Mercedes-Benz GLB

De Mercedes-Benz GLB zou door 39 procent van de kopers niet opnieuw worden gekocht. Of de auto in praktijk echt zo teleurstellend is, vertelt Dries van den Elzen in onderstaande video.

  1. Volkswagen Atlas Cross Sport

Waarschijnlijk heb je de Atlas nog nooit gezien. En dat is verklaarbaar want het model wordt met name gemaakt voor de Noord-Amerikaanse en Aziatische markt. In Nederland was de SUV nooit leverbaar. Wel zijn er enkele exemplaren geïmporteerd. Veel van de ondervraagde Amerikaanse kopers zijn niet blij met hun auto. Slechts 38 procent zou de auto weer kopen. Hiermee is het de meest teleurstellende auto uit het onderzoek.

Volkswagen Atlas Cross Sport
(Afbeelding: Volkswagen)

Onderzoek: autobanden grootste bron van microplastics

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.