Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 7 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

BMW is bezig met geursproeiers onder het logo

Je leest het goed. BMW heeft patent aangevraagd op verschillende geursystemen voor auto’s. Dit meldt het doorgaans welingelichte Carbuzz. Een van de systemen heeft geursproeiers onder het logo.

Bij de introductie van de i Vision Dee liet BMW aan Autovisie weten dat onderdeel van de augmented reality ook geur is. Kies je ervoor om door een mooi bloemenveld te rijden (virtueel dan), dan kan je ook voor die geur kiezen. Meer over de i Vision Dee lees je hier.

Geur in het interieur

We kijken dan ook niet op van het feit dat BMW patent heeft aangevraagd op een systeem dat middels geurcapsules in de airco het interieur anders kan laten ruiken.

Geursproeiers onder het BMW-logo

Opvallender is dat BMW ook patent heeft aangevraagd op een systeem waarbij er geursproeiers onder het logo zijn gemonteerd. Dit betekent dat de auto ook van buiten lekker kan ruiken, of gaan de elektrische auto’s van BMW een benzinelucht verspreiden?

BMW i Vision Dee, scherm
BMW i Vision Dee. (Afbeelding: BMW)

Welke geur er exact wordt verspreid, is onduidelijk. Wel weten we dat de sproeiers zowel onder het logo op de achterkant als voorkant geplaatst zijn. Het systeem wordt naar verluidt geactiveerd als een eigenaar met de sleutel in zijn broek of tas de auto nadert. Via het keyless entry-systeem wordt herkend of de eigenaar dichtbij is. De geur verspreidt zich dan richting de bestuurder.

Of de geursproeiers uiteindelijk op modellen van BMW geplaatst worden, is nog niet bekend. Het lijkt wat onwerkelijk om deze functie op een auto te zien, daarbij is het nutteloos. Tenzij je je auto kwijt bent in een parkeergarage en je ‘m met je neus kan vinden…

De zevenzits SUV van Porsche is nog groter dan de Cayenne

Als autoliefhebber heb je waarschijnlijk liever de geur van echte benzine en rubber. Ook dit kan je nu nog krijgen bij BMW. Autovisie-redacteur Dries van den Elzen neemt je in onderstaande video mee in de M3. Een heerlijk pakket met een zes-in-lijn en achterwielaandrijving.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.