Bart van den Acker
Bart van den Acker Occasions van maximaal € 5.000 18 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

Een Volkswagen Polo-occasion voor 5.000 euro, is dat een slim idee?

Ach… wat zegt een merk? Nuchter beschouwd heel weinig, zeker als je weet dat modellen van verschillende merken technisch gewoon hetzelfde zijn. Goed, het uiterlijk moet je niet tegen de borst stuiten, maar blijf vooral nuchter en kies waar voor je geld! Een Volkswagen Polo kan dan een goede optie zijn.

Het aanbod aan occasions is enorm. Bij een dealer, via Gaspedaal.nl, een gespecialiseerde site en zelfs op Facebook, overal kun je tweedehands auto’s vinden. Autovisie selecteert wekelijks de drie beste occasions in een segment.

Een occasion voor maximaal 5.000 euro

Ditmaal gaan we op zoek naar een tweedehands auto voor maximaal 5.000 euro. Vandaag lichten we de derde occasion uit. Vind je deze niets? Kijk dan maandag en naar onze alternatieven.

Volkswagen Polo (2009 – 2014)

‘Koning Polo’ is al vele jaren één van de absolute bestsellers op de occasionmarkt. De consequente opvolging in de modellen èn de aanhoudend goede verkoop van nieuwe exemplaren betekent ook dat er Polo’s voor zeer uiteenlopende prijzen zijn te vinden. Tussen vier- en vijfduizend euro staan er al vele tientallen in het land.

Volkswagen Polo, occasion
(Afbeelding: Volkswagen)

Keuze genoeg, maar voor dit budget kom je terecht bij occasions die gauw rond de twee ton hebben gereden, òf ze zijn enkele jaren ouder dan de twee andere merken in deze rubriek. Een driedeurs Volkswagen Polo is gemiddeld net iets voordeliger dan een vijfdeurs. Voor € 4.999 staat er bijvoorbeeld een zwarte 1.2 ‘Team’ driedeurs (2010, 192.000 km) bij een autobedrijf in Heerhugowaard.

Waar moet je op letten bij deze occasion?

De technische probleempjes die ik bij de Ibiza en Fabia al noemde, komen uiteraard ook bij de Polo voor. Zijruiten die niet meer open of dicht willen, rekenen we tot de kleinigheidjes. Erger is de elektrisch bediende waterpomp (1,2 en 1,4) die plotseling dienstweigert.

Deze auto is een goede optie als je op zoek bent naar een occasion van 5.000 euro

Dat merk je niet direct in het rijden, maar de motortemperatuur loopt snel op en als de bestuurder dat niet ziet, kan dit tot ernstige schade of zelfs een motorrevisie leiden. In vrijwel alle gevallen moet die waterpomp in elk geval worden vervangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.