Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 29 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Volgende puzzelstukje maakt Skoda Fabia bijna compleet

Nadat we vorige week al de schetsen van de nieuwe Skoda Fabia te zien kregen, deelt de fabrikant nu het interieur van de Polo-broer. Begin mei trekken de Tsjechen echt het doek van de auto.

Het is een belangrijk jaar voor Skoda. Want naast de volledig elektrische Enyaq stelt het dit jaar ook een nieuwe generatie van de populaire Fabia voor. Het uiterlijk van die nieuwkomer hebben we in grote lijnen al gezien, en vandaag deelt Skoda de eerste beelden van het interieur.

Octavia en Polo

Net als bij het exterieur heeft de fabrikant opnieuw gekozen voor evolutie in plaats van revolutie. De cockpit van de nieuwe Fabia is herkenbaar, maar deelt ook componenten met reeds getoonde modellen uit de stal van Volkswagen en Skoda. Zo lijkt het stuurwiel, dat twee spaken heeft, sterk op dat van de huidige Octavia. Dat geldt ook voor het grote infotainmentscherm met daaronder de ventilatieroosters.  De opzet van het dashboard komt bovendien sterk overeen met die van de vernieuwde Polo.

Vernieuwde Volkswagen Polo wil eigenlijk een Golf zijn

Wel geeft Skoda de Fabia een eigen innerlijk, met unieke details. Zie bijvoorbeeld de ronde ventilatieroosters aan weerszijden van het dashboard, die met elkaar verbonden worden middels een gekleurde sierlijst. Het moet de Fabia een bredere en ruimere uitstraling geven.

Skoda Fabia

Groter dan voorheen

Dat is ook letterlijk zo, want de nieuwkomer groeit flink ten opzichte van z’n voorganger. Het model is namelijk 11,1 centimeter langer en 4,8 centimeter breder. Dat zorgt voor meer beenruimte voor inzittenden, want ook de wielbasis groeit met liefst 9 centimeter. Tegelijkertijd is de nieuwe versie 7 millimeter lager dan de vorige generatie.

Is de Skoda Enyaq iV beter dan de Volkswagen ID.4? – Review

Volgens Skoda is er ook meer bagageruimte beschikbaar. 50 liter meer om precies te zijn. De bagageruimte in de Fabia meet nu 380 liter, tegenover de 330 liter in de vorige generatie. Wie de bank neerklapt, kan 1190 liter kwijt (voorheen 1150 liter).

Fabia Combi

Skoda trekt snel het doek van de compleet nieuwe Fabia, die volgens de planning nog voor het einde van dit jaar bij de dealer staat. De vertrouwde Combi keert ook terug, al moeten we daar nog tot 2023 op wachten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.