Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 1 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Fonkelnieuwe Skoda Fabia wat goedkoper dan gedacht

Nadat we onlangs hebben kennisgemaakt met de fonkelnieuwe Skoda Fabia, deelt de Nederlandse importeur ook de prijzen van het model. En wat blijkt: de compacte Tsjech is wat goedkoper dan verwacht.

Toen Autovisie eerder deze maand kennismaakte met de nieuwe Fabia, leek het erop dat de vanafprijs van het model in ons land zo’n 22.000 euro zou bedragen. Geïnteresseerden van de nieuwe B-segmenter krijgen vandaag echter een kleine meevaller te horen. De Fabia staat namelijk voor een dikke twee mille minder op de prijslijst.

Skoda Fabia verloochent zijn afkomst niet

Vanafprijs Skoda Fabia

De Active-versie, het instapmodel dus, staat namelijk vanaf 19.890 euro op de prijslijst. In dat geval gaat het natuurlijk ook om de basismotorisering, de 1.0 TSI met 95 pk, die is gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Die Active-variant heeft onder andere airconditioning, DAB+, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, led-koplampen en een 6,5-inch groot infotainmentscherm. Tel daar bovendien een basispakket aan veiligheidssystemen (waaronder Front Assist en Lane Assist) bij op.

Een trede hoger op de lader staat de Ambition, die bovenop de standaarduitrusting onder andere zaken als Bluetooth-connectiviteit, cruise control met snelheidsbegrenzer, een middenarmsteun, parkeersensoren achter en een aantal chromen details op het in- en exterieur aan toevoegt. Die versie kost in combinatie met de 95 pk sterke 1.0 TSI minstens 21.490 euro. Wie de 110 pk sterke variant van die motor wil, betaalt minstens 23.990 euro. In dat geval krijg je óók een zeventraps DSG-automaat. Die sterkere motorisering is niet in combinatie met het instapmodel Active te verkrijgen.

Skoda Fabia 2022

Business Edition

Als laatste zet Skoda de Fabia hier als Business Edition op de markt. Die voegt ten opzichte van de Ambition een digitaal instrumentarium (10,25-inch), elektrische ramen achter, automatische airconditioning, sleutelloze toegang, lichtmetalen wielen (15-inch), led-achterlichten, een regen- en lichtassistent en een groter infotainmentscherm (8-inch) toe. Deze Business Edition is er vanaf 22.890 euro in combinatie met de 95 pk sterke 1,0-liter driecilinder. De 110 pk-versie met zeventraps DSG is er vanaf 25.390 euro.

Monte Carlo verdringt RS voor Skoda

Overigens kunnen we binnenkort nog een versie van de Fabia verwachten. Het betreft de Monte Carlo-editie. Een versie die wel oogt als een RS (zoals Skoda die vroeger nog van de Fabia aanbood), maar dat onderhuids niet is. Het was in het geval van de vorige generatie een aantrekkelijke versie, want het aandeel van 15 procent binnen de Fabia-verkoop overtrof Skoda’s verwachtingen destijds. En dus kunnen we binnenkort een vergelijkbaar model verwelkomen. Verwacht geen spannende dingen, want zoals gezegd zal die Monte Carlo gebruikmaken van de reeds bekende aandrijflijnen. Optioneel zal de consument slechts een sportonderstel op het orderformulier kunnen aanvinken. Daarnaast is het nog maar de vraag of de importeur ‘m ook naar Nederland haalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.