Peter Hilhorst
Peter Hilhorst Nieuws 8 mei 2022
Leestijd: 1 minuut

Wie speelt het beste leentjebuur? Skoda Fabia vs. Mazda 2

Mazda en Skoda gebruiken bekende blokken om een supermini met een eigen identiteit te bouwen. Is dat beter gelukt met de 2 Hybrid of de Fabia?

“Hé, is dat geen Toyota?” Een begrijpelijke vraag, want Mazda heeft momenteel twee verschillende modellen in het programma met de aanduiding 2 op het koetswerk. De bekende hatchback die in 2014 werd geïntroduceerd en nu ook deze lichtjes vermomde Yaris. De exacte kopie van de Toyota rolt uit dezelfde fabriek en moet helpen om de totale CO2-uitstoot van Mazda in Europa naar beneden te krijgen. Het heeft namelijk op de elektrische MX-30 na een vloot van auto’s met in het gunstigste geval een mild-hybride aandrijflijn. Deze 2 is dan ook de eerste full-hybrid en gebaseerd op een zeer succesvol model. De Yaris was ‘Auto van het jaar 2021’ en is een van de bestverkochte B-segmenters van Europa.

MQB

Een goed uitgangspunt om de vierde generatie van de Skoda Fabia mee te bestrijden. Die komt net als voorheen uit de magazijnen van de Volkswagen Groep. Hij staat op de MQB-bodemplaat die ook de basis vormt voor de huidige Polo en dat is al jaren een grootheid in zijn klasse. Beide hoofdrolspelers in deze test zijn kortom afgeleid van een bewezen succesformule.  

Abonnement Autovisie

Welke auto gebruikt die gedeelde techniek op de beste manier? Anders gezegd: wie speelt het beste leentjebuur: Mazda of Skoda? In de dubbeltest zetten we het tweetal tegenover elkaar om te ontdekken wat de betere B-segmenter is. Het complete verhaal lees je in Autovisie Magazine nummer 9, dat nu in de winkel ligt. Liever digitaal lezen? Ook dat kan, via een voordelig abonnement. Via deze link lees je precies hoe je dat moet doen. Een regulier abonnement afsluiten, waarbij elke twee weken het magazine op je deurmat valt, is natuurlijk ook mogelijk.

Mazda 2 Skoda Fabia

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.