Stijn Kuster
Stijn Kuster Campers 8 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Met deze unieke camper kan je jouw appartement onderverhuren

Woningen zijn ontzettend duur en sommige  ‘digital nomads’ kiezen ervoor om in een camper te gaan wonen. In deze Chevrolet Roadmaster SX 6708 heb je in ieder geval ruimte genoeg.

Autovisie struint niet alleen Gaspedaal.nl af op zoek naar de leukste tweedehands auto’s, ook bijzondere kampeerwagens beslaan een deel van het occasionaanbod. Deze camper is van origine een kolenwagen en werd omgebouwd tot Gypsy Airstream. De Chevrolet is volledig uit elkaar geweest en gerestaureerd.

Volledig gerestaureerd en gereviseerd

De Chevrolet Roadmaster camper had van origine een V6, deze is vervangen door een 5,7-liter V8. Het motorblok is gereviseerd en de nokkenassen zijn aangepast, zo meldt de advertentie. De achtcilinder is nu goed voor 325 pk, dit vermogen heb je ook wel nodig. De creatie weegt namelijk 3500 kg.

Camper
(Afbeelding: NederlandMobiel)

Zo’n dikke V8 is in combinatie met het gewicht en de huidige benzineprijzen, niet echt leuk om te rijden. Daarom is er een LPG-installatie ingebouwd met een inhoud van twee keer 100 liter. Om het rijden makkelijker te maken is de raambediening elektrisch gemaakt en is de camper voorzien van stuurbekrachtiging.

Een bijzonder interieur

Het interieur van de Chevrolet is volgens de advertentie volledig met de hand gemaakt en bekleed. Als basis voor de zetels werden twee ‘Captain Chairs’ uit een Chevrolet-camper genomen. Achter de voorstoelen is een stalen geraamte geplaatst met een interieur uit een oude Pipo-wagen.

De camper is helemaal compleet met stapelbed, koelkast, keukenblok en toilet. Binnenin is er meer dan voldoende ruimte voor twee personen. Heb je niet genoeg ruimte, dan kun je de achterzijde nog uitbreiden met een tent. Naast extra leefruimte kunnen hier ook extra slaapplekken worden gecreëerd.

Een prijzige camper

Goedkoop is de camper niet. De verkoper vraagt 125.000 euro voor de Amerikaan. Ontzettend veel natuurlijk, al heb je voor het geld wel een uniek appartement en vervoermiddel in één.

Camper
(Afbeelding: NederlandMobiel)

Inpakken maar! Dacia Jogger camper ‘zou vrij snel moeten komen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.