Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Voor ons onbekende occasion: Honda Accord Crosstour, onterecht onsuccesvol

Grote kans dat je de Honda Accord Crosstour nog nooit in Nederland rond hebt zien rijden. Deze occasion was zijn tijd, en de crossover-rage, ver vooruit.

In de rubriek ‘voor ons onbekende occasion’ struinen we Gaspedaal.nl af op zoek naar tweedehands auto’s die origineel niet in Nederland geleverd zijn, maar je hier wel als (jong gebruikte) occasion kan kopen. Met deze auto’s ben je sowieso uniek!

Honda Accord Crosstour nooit echt een succes

De eerste Honda Accord Crosstour zag het levenslicht in 2009. Deze versie werd in 2013 gefacelift waarna de productie twee jaar later stopte. Echt succesvol werd het model nooit. Onterecht, want de Crosstour is een redelijk ruime, betrouwbare en comfortabele reiswagen, zeker in combinatie met de heerlijke V6 en vierwielaandrijving.

Honda Accord Crosstour, Occaison
(Afbeelding: AutoWereld)

De 3,5-liter V6 is de krachtigste motorisering van de Crosstour. In het faceliftmodel zorgt de VTEC-krachtbron voor 278 pk en 342 Nm aan koppel. De zescilinder werkt altijd samen met een automatische versnellingsbak met zes verzetten.

Je levert wat in voor het design

Het interieur, is zoals je verwacht van een Japanner, erg basic en kan niet tippen aan dat van bijvoorbeeld een BMW 3-Serie GT van hetzelfde bouwjaar. Hoewel je achterin prima kunt zitten, presteert de Honda qua bagageruimte minder dan dergelijke Gran Turismo.

Met de tweede zitrij omhoog heb je net geen 380 liter aan bagageruimte. Klap je de achterbank plat, dan heb je bijna 450 liter aan bagageruimte. Dit komt mede door de grote wielkasten en de schuin aflopende daklijn.

Honda Accord Crosstour, Occaison
(Afbeelding: AutoWereld)

Voor het crossover-coupé design lever je dus wat ruimte in, maar hier krijg je wel een unieke occasion voor terug. Tenminste, een voor Nederland unieke auto. Op dit moment staat er slechts één Honda Accord Crosstour in ons land te koop. Het gaat om een faceliftmodel uit 2013 met de 3,5-liter V6 en vierwielaandrijving.

De Honda Accord Crosstour als occasion in Nederland

Het topmodel komt uit 2013 en is vanuit Duitsland naar Nederland geïmporteerd. De auto heeft nog geen 105.000 kilometer op de teller staan en ziet er op het eerste gezicht nog erg netjes uit. De verkoper vraagt net geen 21 mille voor de Japanner.

Honda Accord Crosstour, Occaison
(Afbeelding: AutoWereld)

Deze occasion wil je: BMW 635 CSi E24, alleen voor de échte liefhebber

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.