Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 3 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Franse Alpine A110 gaat toch Amerikaans

Het Franse Alpine levert de A110 niet in de Verenigde Staten, maar toch brengt de sportwagenbouwer een ‘Amerikaanse’ versie op de markt. Het gaat om het exclusieve South Beach Colorway-pack.

Groot nieuws is het eigenlijk niet, want Alpine voegt enkel nieuwe kleuren toe aan het A110-gamma. Het gaat om de tinten Blue Azur en Rose Bruyère, die de lichtgewicht sportwagen met de witte 18-inch Serac-wielen wel een heel uniek uiterlijk geven. Krijg je er al een Grand Theft Auto-gevoel van?

Grote Prijs van Miami

Niet zo gek, want dat is precies het sfeertje dat Alpine met deze specifieke A110-kleuren wil neerzetten. Allemaal ter gelegenheid van de F1 Grand Prix van Miami. Dat is een primeur voor de Formule 1, maar ook voor Alpine. Het is namelijk de eerste keer dat het sportwagenmerk op het Amerikaanse vasteland is. De Fransen vieren dat heugelijke feit met deze unieke kleurencombinatie.

De kleuren worden overigens ook doorgevoerd in het interieur, zoals we dat kennen bij de Alpine A110. Net als bij de reeds bekende modellen zijn de deurpanelen in de carrosseriekleur uitgevoerd. De tinten zijn vanaf deze zomer leverbaar.

Meer vermogen voor Alpine A110

Het is een van de vele nieuwtjes rondom Alpine, dat diens gamma onlangs nog vernieuwde. De grootste wijziging was daarbij het motorvermogen. De GT en S hebben nu door technische aanpassingen 300 pk en 340 Nm. Wie voor laatstgenoemde S gaat, kan sinds eind vorig jaar ook een Aero Kit bestellen. Dat genereert 141 kg aan downforce. Ook heeft de Alpine A110 sinds dit jaar een nieuw infotainmentscherm en dat is een zeer welkome toevoeging.

“Opvolger Alpine A110 uit Engeland”

Onlangs kwam er ook al nieuws naar buiten over de opvolger van de A110. Die wordt in samenwerking met Lotus gebouwd en zal een elektrische aandrijflijn krijgen. Het model staat voor 2025 op het programma. De kans is groot dat de volgende Alpine ook het levenslicht in Engeland ziet, daar Lotus verantwoordelijk is voor de technische basis. Dat is overigens best historisch verantwoord: de originele Alpine werd ook in meerdere landen gebouwd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.