Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Nieuws 24 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Vernieuwd stelt niet veel voor voor de Alpine A110

Sinds de introductie in december 2017 heeft Alpine -op de lancering van de S-versie na- het leveringsprogramma van de A110 alleen cosmetisch aangepakt en aan dat recept houdt de Franse sportwagenbouwer voorlopig vast.

We plaatsen gelijk een máár, want niet alleen wordt er ook nu een uitzondering voor de S-versie gemaakt, dit maal gaat Alpine een klein stapje verder. Dat begint bij de opbouw van het modellengamma. Aan de basis staat de A110 zonder verdere aanduiding. Aan de top van het gamma staat onveranderd de A110 GT. Tussen de A110 en A110 S komt nu de GT. Er was eerder al een Légende GT, die als speciale editie werd geleverd.

Voor het eerst 300 pk sterk

De basisversie van de A110 komt onveranderd met de 1,8 liter viercilinder turbomotor voor de dag. Het blok levert 252 pk en zorgt voor een acceleratiecijfer 0-100 km/h van 4,5 tellen en een topsnelheid van 250 km/h. De GT en S behouden hun sterkere 1,8 liter motor, maar door enkele technische aanpassingen levert de krachtbron meer vermogen en trekkracht dan voorheen. Voor het eerst ligt het motorvermogen op 300 pk. Het koppel bedraagt voortaan 340 Nm, 20 Nm meer dan voor de basistrim. Daardoor haalt de 1360 kg lichte Fransoos de 100 km/h vanuit stilstand in 4,2 seconden en bedraagt de begrensde topsnelheid 250 (GT) of 260 km/h (S).

Sjoerds Weetjes #82: Het oliepeil van de Alpine A110

Oude tijden herleven bij Franse politie, terugkeer Alpine A110

Sjoerds Weetjes #110: Hoe keerde het merk Alpine terug?

 

Aero Kit voor Alpine A110 S

Overigens kan er op de A110 S een Aero Kit worden besteld, waarmee de sportcoupé in staat is 275 km/h te halen. Dat pakket, dat totaal 141 kg aan downforce genereert (60 kg vóór/81 kg achter), bestaat uit onder andere een opzichtige carbon achterspoiler, een carbon front blade en spoilerlippen onder de voorbumper. Alpine zet de auto tevens op Michelin PS Cup 2 Connect semi-slicks.

Bij gebruik van Launch Control wordt één van de cilinders voortaan uitgeschakeld, wat in een sportiever motorgeluid resulteert. Eveneens specifiek voor de A110 S zijn oranje autogordels, volledig met microfibre beklede stoelen en de voorbereiding voor montage van een raceharnas. De A110 S is de enige versie die je met een dak in een contrasterende kleur kunt krijgen, maar voor dat zwart gelakte dak dien je de carrosseriekleur Fire Orange op de prijslijst te selecteren. De S beschikt verder over zaken als S-badges op de B-stijl en aangepast onderstel, remmen en uitlaatsysteem.

Details Alpine A110 GT

De A110 GT komt voor de dag met -uiteraard- afwijkende logo’s. Bij dit model prijkt op de B-stijl een GT-badge. Alpine kleedt de sportcoupé iets luxer aan, zodat hij een gerechtvaardigde positie naast de eveneens 300 pk sterke A110 S heeft. Van de A110 in basistrim hoeft de GT niets te vrezen, De verschillende zijn groot, wat je vooral rijdend opmerkt. Het onderstel en motorvermogen zorgen tezamen met een andere aankleding voor de verschillen. Dat 252 pk sterke basismodel gaat niet ongewijzigd het nieuwe jaar in. Alpine geeft de A110 -alle types- een nieuw multimediasysteem, bestaande uit onder andere een 7 inch touchscreen, Bluetooth connectiviteit en twee USB-aansluitingen.

Sport-uitlaatsysteem

Op de accessoirelijst staan voortaan nieuwe voorzieningen. Op de A110-basis kun je een Comfort met verstelbare Sabelt-comfortstoelen, zwart lederen bekleding, Serac 18 inch wielen, Focal-audiosysteem en Park Assist krijgen. Ook voor de basisversie is een sport-uitlaatsysteem. Voor de 300 pk-versies biedt Alpine een zogeheten Microfibre pack, waarmee stuurwiel, dakhemel, middenconsole en dashboard worden bekleed.

Nieuwe kleuren voor Alpine A110

De lichtjes vernieuwde A110, A110 GT en A110 S zijn leverbaar in acht kleuren: Blanc Glacier, Blanc Irisé, Bleu Abysse, Bleu Alpine, Gris Tonnerre, Gris Tonnerre mat, Noir Profond of Orange Feu. Exclusief voor de A110 S staat de duo-tone kleurenstelling Orange Feu met zwart dak op de prijslijst.

Direct te bestellen

De aangepaste Alpine A110-modellen zijn per direct te bestellen. De vanafprijs bedraagt € 68.990,-. Alpine wordt in ons land geleverd via Alpine Centre Hengelo en Alpine centre Soestdijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.