Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 5 okt 2018
Leestijd: 1 minuut

Geen opvolger voor BMW 3 Serie GT

Van de nieuwe generatie BMW 3 Serie komt geen Gran Turismo variant. Dat heeft ontwikkelingsdirecteur Klaus Fröhlich gezegd tegen het Australische blad Motoring.

Volgens Fröhlich willen automobilisten meer rechtop zitten nu en zijn daarom de X1 en X3 zo populair. Het is een beetje een vreemde opmerking, want toen de 3 Serie GT werd geïntroduceerd waren SUV’s al aan een opmars bezig. Zou het kunnen dat de vreemd ogende vijfdeurs een niche te ver was? Dat er eigenlijk niemand op zat te wachten? Er waren immers aantrekkelijke alternatieven genoeg: de 3 Serie Touring, 3 Serie Gran Coupé, X1 en X3.

Verkeerde eind

Fröhlich vond het geen probleem om toe te geven dat BMW het misschien wel bij het verkeerde eind had met de 3 Serie GT. “Marktsegmenten groeien en krimpen”, zei hij. “Sommige auto’s zullen we gewoon proberen, maar dat betekent niet dat we er ook mee door hoeven te gaan.” Over de 6 Serie GT – die vorig jaar de 5 Serie GT verving – heeft Fröhlich niets gezegd, maar het ligt in de verwachting dat die over een aantal jaren ook geen opvolger zal krijgen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.