Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 20 sep 2023
Leestijd: 1 minuut

De wankelmotor is betaalbaar terug bij Mazda

Hoewel Mazda bij velen bekendstaat als een merk van degelijke en burgerlijke auto’s, weten liefhebbers wel beter. Neem bijvoorbeeld de MX-5. Van modellen als een Mazda 2 gaat je autohart niet echt sneller kloppen, tenzij er een inspirerende aandrijflijn onder de motorkap ligt. Bijvoorbeeld: een wankelmotor!

Het Japanse merk levert momenteel al een model met rotatiemotor. De MX-30 heeft het soort motorblok als range extender. Hoe zit het in de Mazda 2?

Wankelmotor terug bij Mazda

Hoewel we bij een wankelmotor direct denken aan sportwagens als de Mazda RX-7, weten we ook direct dat een aandrijflijn in die vorm te mooi is om waar te zijn in 2023.

Mazda, wankelmotor, rotatiemotor, betaalbaar, mazda 2
(Afbeelding: Mazda)

In de Mazda 2 wordt de 830 cc rotatiemotor dan ook gebruikt om een 17,8 kWh accupakket van elektriciteit te voorzien. Zo laat het doorgaans welingelichte Japanse Best Car Web weten. Aan het accupakket zit een 170 pk elektromotor gekoppeld die de wielen van de Mazda aandrijft.

Naast de Mazda 2 EV met range-extender blijft naar verluidt ook een 1,5-liter driecilinder, die bijgestaan wordt door een elektromotor, in productie. Het systeemvermogen van die aandrijflijn bedraagt 116 pk.

Nog wachten op definitieve cijfers en prijzen

Wat de prijzen en exacte specificaties zijn, is nog onduidelijk.

mazda rotary engine, wankelmotor
(Afbeelding: Mazda)

Je bent al te laat, als je een Volvo met dieselmotor wil kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.