Zoek artikelen en videos op merk

Hyundai i30 test, nieuws, prijs en meer

De Hyundai i30 is een compacte auto die sinds 2007 deel uitmaakt van het modellengamma van de Zuid-Koreaanse autofabrikant Hyundai. Op dit moment staat de derde generatie van het model in de showrooms. De I30 met de 1.6 CRDI dieselmotor heeft een CO2 uitstoot van 99 gram/km. Een rijtest vind je hier. Productnieuws over de Hyundai modellen/i30 vind je hier.

Hyundai i30

De huidige generatie i30 wordt in drie carrosserievormen aangeboden; naast een vijfdeurs hatchback en een vijfdeurs stationwagon is dat een vijfdeurs fastback model. Van de i30 bestaat een zogeheten N-Performance variant; een extra krachtige en sportieve uitvoering.

Concurrenten

De i30 opereert in het zogeheten C segment van de markt en kent een flink aantal concurrenten. De belangrijkste concurrent uit eigen land is de Kia Ceed, verder zijn de Renault Clio, de Peugeot 308, de Volkswagen Golf en de Opel Astra de belangrijkste tegenspelers. Een van de belangrijkste overwegingen om te kiezen voor de Hyundai is de standaard fabrieksgarantie met een periode van vijf jaar zonder kilometerbeperking. Verder staan de modellen van Hyundai bekend als betrouwbaar en waardevast.

 

Modellengamma Hyundai

Het modellengamma van de Zuid-Koreaanse fabrikant Hyundai is zeer uitgebreid te noemen. De i10 is het instapmodel in het zogeheten A-segment van de markt. De i20 is een compacte stadsauto met vijf deuren. De hierboven beschreven i30 staat een treetje hoger op de ladder en van dit model staat sinds 2017 de derde generatie in de showrooms. De Ioniq is het boegbeeld van Hyundai wat betreft elektrisch rijden; naast een hybride en een plug-in hybride bestaat er ook een volledig elektrische versie. De Kona is een compacte crossover die in 2018 op de markt verscheen en van dit model bestaat eveneens een elektrische versie. Ook van een alternatieve aandrijfvorm voorzien is de Nexo; die loopt op waterstof. De Tucson en Santa Fe zijn twee grotere SUV modellen en de i40 een grote vierdeurs sedan.