Hyundai i30N krijgt tussentijdse opfrisser
:format(jpeg):background_color(fff)/https%3A%2F%2Fwww.autovisie.nl%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F09%2F02_Eerste_beelden_vernieuwde_Hyundai_i30_N.jpg)
Drie jaar na de lancering van de i30N geeft Hyundai zijn hot hatch een tussentijdse opfrisser. Wat er precies wijzigt, verklapt de fabrikant nog niet. De vraag is dus of dit het moment is voor 300 pk en vierwielaandrijving?
Nog voordat de Hyundai i30N werd gepresenteerd, liet Hyundai’s N-supervisor en -ontwikkelingsbaas Albert Biermann al weten te werken aan een versie met 300 pk en vierwielaandrijving. Of die ingrediënten nu deel uitmaken van de i30N-facelift, is nog de vraag. De fabrikant bouwt de spanning op. Anders gezegd, het merk geeft nu de foto’s vrij zonder daar enige uitleg bij te geven. Het biedt dus ruimte voor speculaties, al houden wij ons aan de interne informatie die Hyundai eerder liet doorsijpelen.
Achttrapsautomaat
Vast staat dat Hyundai in de i30N een automatische transmissie introduceert. De bak met een dubbele koppeling krijgt acht verzetten. Een van de redenen om de achttrapsautomaat te kiezen is om de krachtbron onder normale omstandigheden minder toeren te laten draaien waardoor het brandstofverbruik afneemt. Voor de Nederlandse markt is minder CO2 minder BPM. Voor de fabrikant betekent een lagere CO2-waarde een lagere boete, aangezien de autobouwers moeten voldoen aan een gemiddelde CO2-uitstoot van 95 voor het complete wagenpark. De afzet een elektrische Kona helpt de liefhebbers aan een i30N. In het huidige model bood Hyundai louter een handgeschakelde zesbak aan. Die transmissie was gekoppeld aan een 2,0 liter viercilinder met turbo. Bij de marktintroductie werd de i30N direct met twee vermogens aangeboden, 250 en 275 pk. Beide types zetten hun vermogen via de voorste wielen op de weg. Het merk had toen al onofficieel geroepen dat het keek naar een 300 pk-variant. Dat type zou dan over vierwielaandrijving beschikken.
Gewijzigde bumpers
De vernieuwde i30N laat zich nu zien. De foto’s laten de exterieure aanpassingen duidelijk zien. Meest opvallend is de grotere grille met nieuw rooster. De vorm wijzigt echter niet. Dat geldt niet voor de onderbumper. Daarvoor heeft de designafdeling enkele nieuwe pennenstreken gezet. De dagrijverlichting verdwijnt uit de luchtroosters aan de buitenzijde. Hyundai kiest er nu voor om de lichtsignatuur in de koplampunits op te nemen. Aan de achterzijde behoudt de i30N zijn grote uitlaateindstukken, die zich links en rechts bevinden. Aan de achterzijde past Hyundai ook nieuwe lichtunits toe. Ook daar is de bumper aangepakt. De positie van de reflectoren is naar beneden gebracht, terwijl de inzetstukken links en rechts ook opnieuw van de tekentafel zijn gekomen. De diffuser telt nog steeds vier verticale windgeleiders, maar de horizontale accentlijn loopt nu over de volle breedte. De bumper an sich oogt wat minder prominent aanwezig. En profil vallen andere 19 inch wieldesigns op
Hyundai maakt binnenkort meer bekend over de opgefriste i30N. De levering start al spoedig.
Lees ook:
Ook interessant
-
Deze bekeuringen moet je niet betalen!
-
Mistig? Dit is wanneer je mistlampen mag gebruiken
-
Bijna 40 procent van de Nederlanders vult ruitenvloeistof eigen auto niet bij
-
De BMW X2 moet gewoon lekker normaal doen
-
Waarom de elektrische auto van Huawei Tesla van zijn troon kan stoten
-
Autorijden is duur: maar carpoolen voor veel Nederlanders geen optie
-
Deze occasion wil je: Renault Sport Spider, exclusieve tweezitter
-
Dubbel pijn: Ferrari F40 Barbie-auto crasht
-
Dit zijn de 5 duurste landen om benzine te tanken
-
Waarom de nieuwe iPhone handig is voor Tesla-eigenaren
-
Duik in de prijslijst: de nieuwe Mercedes-Benz E-klasse
-
Meer dan 50% van de Nederlanders overweegt geen Chinese elektrische auto