Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 2 mei 2022

Hyundai i30 N Drive-N Limited Edition is vooral uiterlijk exclusief

Hyundai kondigt de komst van een gelimiteerde i30 N aan. Dat model is vooral op basis van z’n looks erg exclusief.

De Koreaanse autobouwer kondigt namelijk aan dat het 800 exemplaren van de i30 N Drive-N Limited Edition gaat bouwen. Precies 620 van die auto’s zijn bedoeld voor de Europese markt, de overige 180 gaan naar Australië.

Geen extra vermogen

Dat maakt deze specifieke i30 N dus exclusief, maar heel indrukwekkend zijn de specificaties niet. Althans, vergeleken met de reguliere variant. Hyundai geeft deze Drive-N Limited Edition geen extra vermogen mee. Aanpassingen aan het onderstel blijven ook uit.

Desondanks zegt Hyundai geluisterd te hebben naar diens klanten, die hun eigen i30 N al eens onder handen hebben genomen. Het resultaat? Deze Drive-N Limited Edition is met nieuwe exterieurkleuren te bestellen, te weten Phantom Black Pearl en Serenity White Pearl. Standaard zijn ook de 19-inch bronzen wielen, zwarte Hyundai-logo’s en specifieke striping op de flanken, het front en de achterzijde. Leuk detail: in de logo’s op de auto staan ook de GPS-coördinaten van de Nürburgring, daar waar Hyundai is begonnen met diens N-reeks. De letter N is ook gekozen vanwege de testcircuits Namyang (Zuid-Korea) en… juist, de Nürburgring. Bovendien vormt een van de bochtencombinaties op de Ring van bovenaf gezien ook de letter N.

Alcantara

In het interieur plaatst Hyundai ook tal van logo’s, waaronder een plaquette met daarop het productienummer. Verder zit er alcantara op het stuur, de stoelen, armsteun en handrem. Uitgevoerd in zwart, dat contrasteert met de rode accentkleur. Ook krijgt deze Drive-N Limited Edition specifieke vloermatten.

Zoals gezegd verandert er niets aan de aandrijflijn, al is elk van deze modellen uitgerust met het voor de reguliere i30 N optionele Performance Pack. De viercilinder turbomotor produceert -sinds de facelift- zodoende 280 pk en 392 Nm. Wie bij Hyundai aanklopt voor deze Drive-N Limited Edition, kan overigens kiezen tussen een handbak of automaat. Ook bouwt Hyundai deze variant als hatchback of Fastback.

i30 N Project C

Het is niet de eerste keer dat Hyundai een exclusieve versie van de i30 N op de markt brengt. Drie jaar geleden presenteerde het al eens de Project C, een 50 kg lichtere versie van de reguliere variant. Dat was bovendien een nog exclusievere auto, want de Koreanen bouwden er slechts 600 van.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.