Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Hyundai i30 N komt als gelimiteerde Project C speciaal voor Europa

Een verbeterde versie van de toch al fijne Hyundai i30 N. Daar zal menig Europeaan blij van worden. Daarom komt de Zuid-Koreaanse autofabrikant met de gelimiteerde ‘Project C’.

Hyundai i30 N Project C

In de wereld van de hete hatchbacks is de concurrentie erg groot. Een beetje opvallen is daarom helemaal niet erg. Nu valt de Hyundai i30 N lichtelijk op vanwege zijn afkomst, maar voor de rest valt hij een beetje in het niet. Maar daar komt verandering in. De Zuid-Koreaanse autobouwer komt namelijk met een gelimiteerde speciale versie alleen voor Europa: de Project C.

Verbeteringen

Laten we maar gelijk met de deur in huis vallen: Hyundai laat de Project C motorisch hetzelfde als de i30 N. De 2.0 T-GDI met 275 pk zal ook deze speciale editie aandrijven. De aanpassingen die Hyundai wel doet zijn vooral gebaseerd op aerodynamische verbeteringen en het verlagen van het gewicht. Daarom worden er verschillende onderdelen vervangen voor met koolstofvezel versterkte kunststoffen. Ook krijgt de Project C 19 inch op de racerij geïnspireerde velgen en wordt het onderstel opnieuw afgesteld voor een betere rijbeleving.

De enige duidelijke verandering die we nu alvast mogen zien van Hyundai is de lakkleur. Waar we de i30 N vooral kennen in zijn baby blauwe afwerking, wordt de Project C gepresenteerd in fel oranje. Dat is duidelijk te zien in de uitsneden van de camouflage-wrap. Overigens staat de C in de naam voor het testcircuit ‘Area C’ waar de originele i30 N volgens Hyundai geboren is.

Beperkt

Voor de rest blijft de informatie over de Zuid-Koreaanse creatie vrij beperkt. Het enige dat Hyundai ons laat weten is dat de productie beperkt blijft tot 600 stuks en dat we een officiële presentatie tijdens de IAA in Frankfurt kunnen verwachten. Deze autobeurs vindt tussen 12 en 22 september plaats.

De ‘normale’ i30 N hebben wij al uitgebreid voor u getest als duurtester. Bekijk hieronder de video.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.