Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Mountune pompt Ford Focus RS op naar 520 pk

De Ford Focus RS levert standaard 350 pk, maar wie daar niet genoeg aan heeft kan bij Mountune aankloppen. De heren aldaar pompen met plezier 520 pk in de hot hatch.

Mountune Ford Focus RS

Autofabrikanten leveren hot hatches met flink wat pk’s maar stiekem kan er altijd nog meer uit de motoren gehaald worden. De fabrikant houdt zich namelijk erg bezig met betrouwbaarheid van de auto en dat houdt in dat de motor niet het maximale kan produceren. Maar als je daar iets minder waarde aan hecht, dan is een beetje tuner wel bereid om wat meer vermogen te creëren. Mountune is in dit geval bereid om 170 pk extra uit de 2,3 liter vierpitter van de Focus RS te halen.

Impact

De Britste Ford-tuner levert twee nieuwe tuningpakketten voor de toch al krachtige Focus. Mountune biedt het m450 en het m520-pakket aan. In beide gevallen wordt de standaard turbo vervangen voor een speciaal ontwikkelde BorgWarner EFR Series turbocharger. Daarmee gaat niet alleen het aantal pk’s maar ook het koppel omhoog. In het geval van de m450 stijgen de cijfers naar 450 pk en 580 Nm. Wat dit nieuwe vermogen voor impact heeft op de prestaties laat Mountune helaas niet weten.

Door het m520-pakket stijgt het vermogen naar 520 pk en 700 Nm. Om dit te bereiken moest Mountune niet alleen de turbo vervangen, maar krijgt het motorblok ook meer peut toegediend dankzij een sterkere brandstofpomp. Ook werden de nokkenassen en kleppen vervangen en de ECU opnieuw gekalibreerd.

Nadeel

Het leukste is wellicht de prijs van deze pakketten, want deze zijn zeer schappelijk. Een m450 kost nog geen £3.000 (€ 3.272) en de m520 kost net geen £6.000 (€ 6,544). Dat zijn heel wat extra paardenkrachten per uitgegeven euro. Maar het nadeel hierbij is wel dat Mountune de set niet installeert. Dat moet de koper zelf doen, en daarbij wordt gewaarschuwd dat er flinke aanpassingen aan de Focus RS nodig zijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.