Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

‘Rolls-Royce komt met speciale 600+ pk sterke Cullinan’

Een Rolls-Royce Cullinan ‘Black Badge’, die zou er zomaar eens kunnen komen. Volgens de berichten zou deze speciale editie onderweg zijn en minimaal 630 pk en 870 Nm uit een V12 meekrijgen.

Rolls-Royce Cullinan

Vorig jaar voegde Rolls-Royce de Cullinan aan de line-up toe. Een gigantische SUV die de verkoop van het luxemerk een beetje moest gaan stimuleren, want dat doen SUV’s voor meerdere merken. Bij Rolls-Royce hebben we het dan gelijk over ‘s werelds duurste SUV. Het lijkt erop dat er een nog duurdere gaat komen, want de autobouwer lijkt bezig te zijn met een ‘Black Badge’ versie van de Cullinan. Oftewel een krachtigere en sportievere versie van de vrachtcontainer op wielen.

Documenten

Het Amerikaanse Autoguide beweert dat het in documenten van het California Air Resources Board (CARB) de Black Badge heeft gevonden. Bij de CARB moeten alle modellen geregistreerd worden voordat ze in Californië te koop aangeboden mogen worden. Volgens de website is het dan ook een duidelijke voorbode van een nog luxere versie van de SUV.

Op deze ontdekking na is er nog niets bekend over de Cullinan Black Badge. We kunnen alleen maar speculeren dat hij waarschijnlijk krachtiger wordt dan de krachtigste Black Badge tot nu toe. Dat is de Wraith Black Badge die 632 pk en 870 Nm uit een 6,6 liter V12 haalt. Gezien de Cullinan op alle fronten groter is, zou het logisch zijn dat het vermogen ook iets hoger komt te liggen dan die van de Wraith.

Rolls-Royce Wraith Black Badge 2017 - Autovisie.nl

Half miljoen

Een ding dat sowieso hoger komt te liggen is de prijs. En die is al niet misselijk. Een standaard 571 pk sterke Cullinan kost bij de dealer op dit moment € 415.225,-. Voor het Black Badge-pakket rekent Rolls-Royce volgens Autoguide minimaal $50.000. Dat betekent dat er in Nederland minimaal dat € 50.000,- bij de basisprijs opgeteld mag worden. Nog een paar opties erbij en je zit zo op een half miljoen. Je moet het er maar voor over hebben…

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.