Tijanni van Groeningen
Tijanni van Groeningen Nieuws 16 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze Rolls-Royce Cullinan gaat nét een stapje verder, of té ver?

DMC past prima in een rijtje met Mansory en Brabus, wat betreft ‘over the top’ tuners. Dat bewijst het maar weer met deze Rolls-Royce Cullinan genaamd ‘Emperor’.

DMC geeft zijn eigen draai aan het in- en exterieur, maar ook de performance wordt iets aangescherpt.

Cullinan met carbon fibre motorkap

Volgens DMC is de voorzijde van de auto grotendeels origineel gebleven, maar wie de koolstofvezel motorkap ziet, durft dat wel in twijfel te trekken. Naar eigen zeggen geeft deze toevoeging de Rolls-Royce Cullinan een “dynamisch gezicht”. Daarnaast heeft de tuner de wielkasten wijder gemaakt, waardoor de auto nóg voluptueuzer oogt. De auto is aan beide kanten vier centimeter breder.

Ook de skirts zijn onder handen genomen om de SUV zowel lager, als langer te laten lijken. Ze zijn niet compleet voor de sier want het is volgens DMC ook de bedoeling dat ze de luchtstroom via de zijkant enigszins kalmeren. Het koolstofvezel komt overal rondom de Rolls-Royce terug. De herontworpen spoiler is bovendien ook van carbon fibre. DMC claimt dat de overvloed aan koolstofvezel de “moderniteit en superieure look van de statige Cullinan” onderstreept. Daar zullen de meningen vast en zeker over verdeeld zijn.

Leer, leer en nog eens leer

Waar koolstofvezel het exterieur domineert, is het leer dat in het interieur de boventoon voert.

Het Cherry Red komt niet alleen buiten maar ook binnenin de auto terug. DMC weet zijn eigen naam subtiel te vermelden door de letters in de vloermatten en stoelen te borduren.

Sneller dan de ‘normale’ Rolls-Royce Cullinan

DMC vond de prestaties van een originele Cullinan klaarblijkelijk niet adequaat. Een nieuw motormanagementsysteem en een sportuitlaat moeten zorgen voor wat meer pit. De V12 is nu goed voor 615 pk ten opzichte van 571 pk in het origineel. Het koppel stijgt ook, dat gaat namelijk van 850 Nm naar 955 Nm.

Dit alles resulteert een standaardsprint die slechts 4,9 seconden duurt, terwijl een reguliere Rolls-Royce Cullinan daar 5,2 seconden voor nodig heeft. Die 0,3 seconden zijn toch mooi meegenomen. De topsnelheid gaat met 32 km/h omhoog tot 282 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.