Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 4 nov 2022
Leestijd: 1 minuut

Dit doet tuner Mansory met een Rolls-Royce Cullinan | Sjoerds Weetjes 320

SUV staat voor Sports Utility Vehicle. En hoewel er niks ‘sports’ aan een Rolls-Royce Cullinan is, mogen we hem toch best zien als de koning onder de SUV’s. Toch zijn er mensen die meer willen. Zo ook de eigenaar van deze Rolls-Royce Cullinan. Niet alleen koos hij voor de Black Badge-uitvoering, hij bracht de kostbare Cullinan ook nog naar tuner Mansory.

Een Cullinan is een exclusieve verschijning, ook al is het inmiddels de bestverkochte Rolls-Royce. In Goodwood worden ieder jaar zo’n 2500 exemplaren geproduceerd. Momenteel staan er 26 op Nederlands kenteken. Al registreren Nederlandse kopers hun SUV ook op Belgisch, Luxemburgs of Duits kenteken. Van de 26 Cullinans in ons land zijn er 8 een Black Badge-uitvoering.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge van Mansory

De Black Badge is het topmodel van de Cullinan en heeft een andere onderstelafstelling, een sportuitlaat en meer motorvermogen. Wereldwijd kiest zo’n 25 procent van de Rolls-Royce-klanten voor de Black Badge, met in zwart uitgevoerde logo’s en grille. Moet het nog exclusiever, dan kun je de Cullinan naar Mansory brengen, zoals één Nederlander heeft gedaan.

Wat Mansory doet met de Rolls-Royce Cullinan legt Sjoerd van Bilsen je uit in deze aflevering van Sjoerds Weetjes. Hij vertelt je ook hoe de auto werd ontwikkeld en opgebouwd. Hij geeft je kortom alle ins and outs over het bijzondere Mansory-pakket en legt uit hoe je de auto bij Mansory kunt aankleden.

Mansory richt zich niet alleen op de Cullinan. Eerder maakte Sjoerd al een video over de Lamborghini Urus volgens Mansory-recept.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.