Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 31 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Méér Massa is Kassa: Eerste beelden van Rolls-Royce Cullinan van Peter Gillis

(Video: Talpa/SBS6)

Hoewel je door onze vorige berichten over de verkoop van zijn Rolls Royce en reuzencamper zou denken dat het minder goed gaat met Massa is Kassa ster Peter Gillis is het tegengestelde waar. Dit bericht gaat over Méér Massa is Kassa want de vakantieparkondernemer neemt op deze beelden zijn splinternieuwe nóg zwaardere en snellere Rolls Royce in ontvangst. De Cullinan Black Badge is namelijk de meest extreme Rolls van het moment.

De reality-ster kocht de luxe bolide tegelijkertijd met een Ferrari 812 GTS. Voor de twee auto’s samen legde hij 1 miljoen euro neer.

Peter Gillis heeft de snelste Rolls-Royce Cullinan

De Rolls-Royce die hij heeft gekocht is geen ‘standaard’ Cullinan, maar de sportievere Black Badge. Naast 22-inch wielen, rode remklauwen en donkergekleurde details heeft de versie van de Massa is Kassa-bekendheid meer vermogen dan zijn met chroom versierde broertje.

Rolls-Royce Cullinan Black Badge
(Afbeelding: Rolls-Royce)

Onder de kap van de Rolls-Royce Cullinan van Peter Gillis vind je een zijdezacht lopende V12 met een slagvolume van 6,75 liter. Deze twaalfcilinder levert 600 pk en 900 Nm aan koppel. Dat is 29 pk en 50 Nm meer dan de standaard variant.

Zwaargewicht luxebolide voor de Massa is Kassa-ster

De kolos weegt 2.753 kilogram maar is toch in staat de nul-tot-honderd-sprint in 4,9 seconden af te leggen. Het versnellen stopt pas wanneer de begrenzer bij 250 kilometer per uur ingrijpt. Om vanaf die snelheid de Cullinan weer veilig tot stilstand te laten komen, verbeterde Rolls-Royce de remmen van het rijdende kasteel.

Peter Gillis, Massa is Kassa, Roll-Royce Cullinan Black Badge,
De sterrenhemel waaronder Massa is Kassa-ster Peter Gillis plaatsneemt. (Afbeelding: Rolls-Royce)

Rolls-Royce noemt de Cullinan Black Badge ‘The King of the Night’. Hiermee verwijzen ze niet alleen naar de imposante uitstraling van de auto, maar ook naar het interieur. Peter Gillis heeft straks een sterrenhemel boven zijn hoofd, gemaakt van 1.344 individuele lichtpuntjes.

Dit maakt de nieuwste Rolls-Royce Ghost zo speciaal – Sjoerds Weetjes #208

Maar waar je iets nieuws koopt, moet er ook weer wat uit. Een paar dagen geleden bood Thijs Timmermans – waar de Massa is Kassa-ster ook zijn nieuwe Cullinan kocht – zijn ‘oude’ Rolls-Royce Phantom aan. Ook verkoopt Peter Gillis zijn 9,2 meter lange camper.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.