Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Massa is Kassa: Peter Gillis verkoopt ook Rolls-Royce Phantom

Peter Gillis staat bekend als de vakantieparkenkoning van Nederland en de realityshow ‘Massa is Kassa’. Op dit moment gaat de ondernemer diep door het stof en staan zowel zijn huis, camper als Rolls-Royce Phantom te koop.

Na het bezoek van Max Vakantieman heeft Peter besloten een deel van zijn parken in de herfstvakantie te sluiten en op te knappen. Of dit ook de reden voor de verkoop van veel van zijn investeringen is, blijft onduidelijk.

Rolls-Royce Phantom Peter Gillis kost meer dan een half miljoen

Wanneer hij zijn Rolls-Royce Phantom verkoopt heeft Peter Gillis in ieder geval een paar euroton om te investeren. Autobedrijf Thijs Timmermans verkoopt de Massa is Kassa-bolide voor 569.950 euro. Dat is meer dan Gillis ervoor heeft betaald, want hij behoefde ook geen BPM voor de in België geregistreerde limousine af te dragen. Het prijsverschil verdwijnt dan ook niet in Gillis’ zakken, maar in de schatkist van de overheid wanneer de Phantom in Nederland een nieuwe eigenaar vindt.

Rolls-Royce Phantom, Peter Gillis, Massa is Kassa
Ex-bolide van Peter Gillis. (Afbeelding: Thijs Timmermans)

Voor dit geld krijg je een Rolls-Royce Phantom van de achtste generatie uit 2020 met nog geen 25.000 kilometer op de teller. De Rolls van de Massa is Kassa-ster beschikt over een sterrenhemel, adaptieve cruise control en hagelwitte zetels.

Rolls-Royce Phantom, Peter Gillis, Massa is Kassa
(Afbeelding: Thijs Timmermans)

Onder de kap ligt de welbekende 6,75-liter V12 met twee turbo’s. Deze motor stuurt een vermogen tot 572 pk via de automatische transmissie naar de achterwielen. De 2.560 kilogram zware auto van Peter Gillis sprint in 5,3 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur. De topsnelheid van de Rolls-Royce Phantom bedraagt 250 kilometer per uur.

Het draait niet om ‘Massa is Kassa’ bij Rolls-Royce

Maar hoe luxe is zo’n Rolls-Royce Phantom nou eigenlijk? Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen nam enige tijd geleden een kijkje in de luxe limousine. Hij praat je bij over alle unieke en bijzondere features en laat je in deze aflevering van Sjoerds Weetjes zien dat het bij Rolls-Royce niet om ‘Massa is Kassa’ draait, maar luxe en exclusiviteit.

Klik hier om naar de verkooppagina van de Massa is Kassa-Rolls-Royce te gaan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.