Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Nieuws 12 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe weelde voor Rolls-Royce Phantom

De Rolls-Royce Phantom wordt voorzien van enkele nieuwigheden om zodoende bovenaan de rangorde te blijven staan. Hij moet immers nog altijd de beste auto ter wereld zijn.

Subtiel zijn de wijzigingen aan het front, al is de statige neus van de Rolls-Royce Phantom best uitgebreid onder handen genomen. De Britten monteren nu een gepolijste metalen strip aan, bóven de iconische Pantheon-grille en de lichtunits. Door het element doet de nieuwe Phantom-neus ietwat denken aan die van de fraaie Boat Tail, die vorig jaar door Rolls-Royce werd getoond.

Prominentere plek voor Spirit of Ecstasy

De Pantheon-grille heeft ook een wat andere vorm gekregen. Die begint nu namelijk pas ter hoogte van de verlichting, terwijl het onderdeel in het pre-faceliftmodel al bij de bovenste motorkaplijn begon. Daardoor hebben de Spirit of Ecstasy en het Rolls-Royce-logo nu een prominentere plek op de Phantom. De lichtunits zelf zijn nu voorzien van nieuwe laserverlichting. Ook de grille is nu verlicht, zoals het geval is bij de Ghost.

Verder voegt de fabrikant ook nieuwe wielen toe aan het Phantom-gamma. Bijzonder fraai vinden wij de schijfwielen, die volgens Rolls-Royce doen denken aan auto’s uit de jaren 20.

Dikker stuur

In het interieur vinden we geen grote wijzigingen. De algehele opzet is gelijk gebleven, met uiteraard de toevoeging dat het complete Phantom-interieur gemaakt wordt naar de wensen van de klant. Wel monteert de Britse autobouwer een dikker stuur dan voorheen. Op die manier heeft de eigenaar (beter gezegd: de bestuurder) directer contact met het voertuig. Klanten kunnen daarnaast ook kiezen voor nieuwe interieurmaterialen, onder de noemer Phantom Platino. De voorstoelen zijn in dat geval bekleed met leer, maar de achterstoelen van bamboestof.

Op softwaregebied is er ook nieuws. In de Phantom debuteert namelijk een nieuw systeem, genaamd Rolls-Royce Connected. Met dat systeem kan de eigenaar een adres rechtstreeks naar de auto sturen via de telefoonapp Whispers. Die app toont op zijn beurt de locatie van de auto, de beveiligingsstatus én de algehele status van de auto.

Heerlijke V12

Onder de indrukwekkende neus van de Rolls-Royce Phantom verandert overigens niets. En dus ligt daar nog altijd die machtige 6,75-liter V12-motor met 571 pk.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.