Ramon Mens
Ramon Mens Nieuws 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Rolls-Royce Wraith en Dawn Adamas nóg specialere Black Badges

Rolls-Royce doet altijd wel heel chic, maar eigenlijk zitten daar in Goodwood gewoon een stelletje gehaaide verkopers. Speciale editie hier, speciale editie daar, zelfs de superrijken zijn er niet ongevoelig voor. Nu introduceert het merk bijvoorbeeld de Wraith en Dawn Adamas.

p90301725_highres_adamas-collection-ta

En het wordt ingewikkeld, want we moeten die Adamas scharen onder de Black Badge Collection, aldus Rolls-Royce. De Wraith en Dawn Black Badge zijn al ‘bespoke’ edities, maar de Adamas-varianten daarvan (veertig Wraiths en dertig Dawns) zijn dus nog veel ‘bespoker’.

Laagjes koolstofvezel

Bijzonder aan de Adamas is de Spirit of Ecstasy. Die is samengesteld uit 294 laagjes koolstofvezel en rust op een voetje van titanium. Het duurt ongeveer 68 uur om één beeldje te maken.

Morpheus Blue

De Adamas is weliswaar een Black Badge, maar helemaal zwart is hij niet. De hier afgebeelde Wraith en Dawn zijn deels uitgevoerd in respectievelijk Morpheus Blue en Aphrodite Red.

Oneindigheid

Opvallend in het interieur is het analoge klokje, met daaronder het symbool van de oneindigheid in 88 zirkonia’s. De Wriath heeft een ‘sterrenhemel’ met 1340 optische vezels. Ze zijn zo gegroepeerd dat ze de molecuulstructuur vormen van koolstof dat op het punt staat om in diamand te veranderen.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.