Dennis Wilman
Dennis Wilman Nieuws 20 aug 2019
Leestijd: 2 minuten

Prior Design maakt Mercedes-AMG GT R nog veel dikker

Bij tuner Prior Design nemen ze het niet zo nauw met de breedte van auto’s. Het bedrijf bouwde deze Mercedes-AMG GT R dan ook wel heel erg uit.

Mercedes-AMG GT R Ferrada

De Mercedes-AMG GT R is van zichzelf al een lage en brede sportwagen. Maar zelfs een auto waarvan je zou zeggen dat hij geen extra opsmuk nodig heeft, wordt zo af en toe door een tuner onder handen genomen. Of dit de auto goed doet is iets wat we graag in het midden laten. Zeker in het geval van deze door Prior Design onder handen genomen AMG GT R.

Forge-8

Prior Design werkte voor dit project samen met Ferrada, een velgenproducent. Het is dan ook niet zo gek dat ze bij deze ombouw de tienspaaks Forge-8 20 inchers goed wilden laten uitkomen. Om hier zeker van te zijn gaven ze de AMG een flinke bodykit. Daarmee werd de auto aanzienlijk breder. En daar bleef het niet bij, want de grille, motorkap en luchthappers aan de zijkant zijn ook veranderd.

En vindt u dat groen met geel en matzwart niets? Dan is het geen probleem om de bodykit in een andere kleur te bestellen. Sterker nog, de hele set is online te bestellen voor € 15.390. Dan kunt u na het plaatsen de hele auto laten wrappen of spuiten in elke gewenste kleur.

Helemaal niets

Hoewel de looks van de auto nu extra agressief zijn, is de auto zelf dat niet. Naast de looks heeft Prior Design namelijk helemaal niets aangepast. De AMG GT R moet het nog steeds doen met de 585 pk en 700 Nm sterke vierliter V8 met twee turbo’s. Niet dat daar iets mee mis is, want de prestaties blijven ondanks de bredere bodykit hetzelfde: 0-100 sprint gaat binnen 3,6 seconden en de topsnelheid is nog steeds 318 km/h.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.