Stijn Kuster
Stijn Kuster Extra 22 dec 2022
Leestijd: 3 minuten

De leukste auto van 2022: dit zijn de 12 kandidaten

Ook dit jaar is het weer tijd voor de jaarlijkse supertest op TT Circuit Assen. Dit zijn de 12 kandidaten van 2022. Welke auto denk jij dat de leukste auto van het jaar 2022 is? Je leest het in Autovisie nummer 26. Vanaf vandaag 22 december in de winkel! Klik hier om te abonneren.

De Supertest is een jaarlijkse test van Autovisie. Miljoenen euro’s, duizenden pk’s, twaalf deelnemers en één doel: het vinden van de lekkerste stuurmansauto van 2022.

Kandidaten leukste auto van het jaar 2022

1. Lotus Emira

De Lotus Emira moet de purist aan boord houden, maar ook een veel bredere doelgroep uitnodigen. Een goede kandidaat voor de supertest, zo merkte Peter Hilhorst in een van de leukste auto’s van het jaar.

2. Porsche 718 Cayman GT4 RS

Ook was al snel duidelijk dat de Porsche 718 Cayman GT4 RS mee moest doen aan de Supertest van 2022!

3. Toyota GR86

“De Toyota GR86 is de leukste, betaalbare sportauto van het moment”, werd eerder geroepen tijdens een test. Kan hij zijn status hooghouden?

4. BMW I4 M50

Ook elektrische auto’s kunnen leuk zijn. De I4 M50 van BMW mocht daarom meedoen aan de Supertest.

5. Toyota GR Supra

Toyota maakt alleen maar suffe auto’s? Nee, echt niet! De GR Supra is de tweede kandidaat om leukste auto van het jaar 2022 te worden.

6. Audi R8 V10 RDW

Van een totaal andere orde is deze Audi R8. Veel vermogen maar ook een gigantisch prijskaartje. Is dit dan de leukste auto van het jaar 2022?

Audi R8
(Afbeelding: Audi)

7. Lamborghini Huracán Tecnica

Eén voor één stappen supercar fabrikanten over op hybridetechniek voor hun nieuwe modelgeneraties. Ook Lamborghini zal er niet aan ontkomen, maar het probeert de ‘ouderwetse’ turboloze verbrandingsmotor met veel cilinders waar het merk groot mee is geworden, zo lang mogelijk in productie te houden. Ditmaal in de vorm van een Lamborghini Huracán Tecnica. Maar hoe leuk is zo’n hybride?

8. Audi RS3

De Mercedes-AMG A 45 S draagt de kroon in het segment van de snelle hatchback, maar moet toch enige ontzag tonen voor de Audi RS 3 met zijn geroemde vijfcilinder. Dat laatste model heeft zich gekwalificeerd voor de Autovisie Supertest van 2022.

9. Volkswagen Polo GTI

Nadat de Volkswagen Polo een facelift onderging, is ook de GTI weer terug van weggeweest. Wat heeft de nieuweling te bieden als het aankomt op rijplezier?

Volkswagen Polo GTI. Kanshebber om leukste auto van het jaar 2022 te worden.

10. Cupra Formentor VZ5

Met dezelfde motor als de Audi RS3 is de Cupra Formentor VZ5 een van de leukste auto’s van het merk – zo niet de leukste. Hoe goed die auto presteert op het circuit, lees je in Autovisie 26.

11. Kia EV6 GT

Nog een elektrische auto die kans maakt leukste auto van het jaar te worden. Dat je met de Kia EV6 GT plezier kan maken, bleek al uit een eerdere test.

12. Aston Martin DBX707

Last but not least, de Aston Martin DBX707. De Britse mastodont is de laatste kanshebber voor de titel: leukste auto van het jaar 2022.

Dit zijn de 5 leukste driftauto’s van het jaar

Leukste auto van het jaar, 2022, autovisie, supertest
(Afbeelding: Autovisie Magazine)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.