Stijn Kuster
Stijn Kuster Nieuws 27 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de 5 leukste driftauto’s van het jaar

Ook dit jaar ging Autovisie weer veel op pad om nieuwe auto’s voor jullie te testen. En het goede nieuws is dat het bij sommige auto’s niet om de kofferbakruimte of het brandstofverbruik gaat. Nee, bij deze vijf beste driftauto’s van 2021 draait het er om welke het beste dwarsgaat.

Hoewel de opzet simpel lijkt – veel vermogen en met name koppel op de achteras – komt er bij een goede driftauto meer kijken. Zo zijn gewichtsverdeling, de onderstelafstemming en de wielgeometrie van groot belang bij het creëren van de perfecte driftauto.

De leukste driftauto’s van dit jaar

1. Toyota GR86

Zo’n auto met een nagenoeg perfecte gewichtsverdeling is de Toyota GR86. De voorloper – de Toyota GT86 – is een van de alltime favorieten van de redactie en ook deze opvolger is een uitdagende stuurmansauto. Dries van den Elzen viert 2021 door de Michelin Pilot Sport 4-banden van de gloednieuwe Japanner te laten roken. Want we zijn blij dat je staatsloterij niet hoeft te winnen om de Toyota te kunnen betalen, het is de meest betaalbare auto van deze top 5.

2. BMW M3

Dit jaar kwamen er meerdere auto’s uit München die de gemoederen bezig hielden. De introductie van elke BMW M3 is groot nieuws onder autoliefhebbers, maar door het nieuwe design werden de social media overspoeld met zowel positieve als negatieve reacties. Wat je ook van het ontwerp vindt, het belangrijkste aspect van iedere M3 is het speelse rijgedrag. Op het circuit van Zandvoort zochten wij uit of het model nog wel een échte driftauto is.

3. Alfa Romeo Giulia GTAm

Een stukje duurder, maar ook een stukje ruiger dan de M3: de Alfa Romeo Giulia GTA en GTAm. Met een gestript interieur, rolkooi en 540 pk nemen we jou mee in de bruutste Alfa Giulia die je kunt kopen. De bolide doet zelfs denken aan een vierdeurs Ferrari en is niet bang een stapje opzij te doen.

4. Bentley Continental GT Speed

Zo licht mogelijk zijn, een zo perfect mogelijke gewichtsverdeling hebben en toch enigszins betaalbaar blijven. Bentley heeft aan deze drie aspecten (bijna) geen boodschap. Toch zorgt de 659 pk en 900 Nm 6,0-liter biturbo W12-motor ervoor dat de Continental GT Speed een ware driftmachine is en toch pure luxe  aan boord heeft. Indrukwekkend, zoals Dries van den Elzen je in deze video vertelt.

5. Aston Martin Vantage F1 Edition

Ergens tussen luxe en sportiviteit zit de Aston Martin Vantage, dat nog niet echt een succesmodel is. Toch is de Engelsman een plezierige auto om herrie mee te schoppen, helemaal in de krachtigere F1 Edition. Wij namen de van de F1-safetycar afgeleide versie  mee over de kronkelige wegen nabij de Nürburgring.

Driften met een Yaris! – Toyota GR Yaris (2020) – Review – Video

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.