Stijn Kuster
Stijn Kuster Occasions van maximaal € 15.000 27 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De occasion wil je: Chevrolet Beretta Z26, 3,1-liter V6

Autovisie is altijd op zoek naar occasions voor de liefhebber en spit daarom de lijsten van verkoopsite Gaspedaal.nl door. Ditmaal vonden we een Chevrolet Beretta.

Wellicht heb je nog nooit van dit model gehoord. De Beretta is een echte Amerikaan die maar weinig rondrijdt op de Nederlandse wegen. In ons land staan er slechts twee te koop.

De Chevrolet Beretta

Een van deze eigenaren koos voor een model met de grootste motor, een V6 met een slagvolume van 3,1 liter. Zoals we vaker zien bij Amerikanen, levert het motorblok relatief weinig pk’s per liter slagvolume en het aantal cilinders.

De Chevrolet Beretta is goed voor 150 pk en 240 Nm, hiermee sprint hij van 0 naar 100 kilometer per uur in 9,2 seconden. Het versnellen stopt bij 190 kilometer per uur. Zoals veel auto’s uit Amerika, bleek ook deze een ideale cruiser volgens onze test in 1992.

Chevrolet Corvette C8 (2021) – Review – Video

“Wanneer je zo tegen 130 kilometer per uur over de snelweg rijdt, zou je je gemakkelijk in een of andere luxueuze snelweg-expres kunnen wanen. De wagen is niet extreem hard geveerd, deint op lange hobbels wat na en maakt weinig lawaai. Cruisecontrol en airco aan, niks aan de hand.”

Veel opsmuk

“Hoewel het dashboard van de Beretta een wat vreemde vorm heeft, blijkt de indeling van de bedieningsorganen voldoende praktisch in de omgang. Eerlijk gezegd werden wij nogal verrast door de overweldigend positieve waardering voor deze auto, want bovenmatig geraffineerd kunnen we het ontwerp moeilijk noemen. En de overvloedige hoeveelheid aangeplakt plastic, in de vorm van allerhande spoilers en skirts, valt niet direct in de hoogst denkbare categorie van automobiele veredeling.”

(Afbeelding: AutoWereld)

“In rechte lijn levert de Beretta geen problemen op, maar de stuurbekrachtiging werkt niet zo secuur dat de wagen in lange bochten op hoge snelheid echt lekker in de hand ligt. Korte curves neemt de Chevrolet met een onverbloembare onderstuurneiging: de neus wil naar de buitenkant van de bocht en wanneer plots gas wordt losgelaten blijft de achterzijde daar allesbehalve stoïcijns onder.”

De Chevrolet Beretta occasion

Autovisie vond een Chevrolet Beretta met een 3,1-liter V6, het gaat om de ‘sportieve’ Z26-variant. Het exemplaar komt uit 1996 en is een origineel Nederlandse auto.

Op de kilometerteller staat de getallen 186.617. Nieuw is-ie dus niet meer, al ziet hij er op de foto’s nog fraai uit. De verkoper vraagt 11.750 euro voor de unieke Amerikaan.

Deze occasion wil je: Toyota Celica cabrio – Japans met Amerikaanse twist

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.