Dries van den Elzen
Dries van den Elzen Video 3 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Chevrolet Corvette C8 (2021) – Review – Video

Bijna zo lang als de Chevrolet Corvette op de markt is, zijn er ook geruchten geweest dat bij ‘de volgende generatie’ de motor vanuit de neus naar een plek achter de stoelen zou worden verplaatst. Inmiddels zijn we aanbeland bij de achtste generatie, de Corvette C8, en is het daadwerkelijk gebeurd!

De ‘All American Sportscar’ gaat voortaan door het leven met een middenmotor-layout. Er zullen vast puristen zijn die van het idee gruwen, maar volgens zijn makers had het ontwikkelingsteam achter de Corvette geen keus. Om nog meer vermogen op straat te krijgen en vermoedelijk ook om de overstap naar (gedeeltelijke?) elektrificatie te bespoedigen, moest worden afgestapt van de motor voorin de neus.

Vette V8

Behalve de motorplaatsing is gelukkig ook veel bij het oude gebleven. Uiteraard heeft de C8 Corvette nog steeds een vette V8 aan boord voor de aandrijving. Een 6,2-liter grote om precies te zijn, die er zonder turbo’s of mechanische compressor alsnog 495 pk en 637 Nm uitperst. Het vermogen gaat via een splinternieuwe achttrapsautomaat met dubbele koppeling richting de achteras. Daar verdeelt een volledig elektronisch gestuurd sperdifferentieel het over de twee wielen. De ophanging bestaat uit dubbele draagarmen rondom met continu variabele schokdempers.

Eric van Vuuren

Ook is de Corvette C8 als vanouds toegerust om lange afstanden mee af te leggen en mee te cruisen. Door een uitneembaar targadak is hij ook geschikt voor zonaanbidders en zowel voor- als achterin is veel bagageruimte te vinden. Zoals het hoort in een Amerikaanse auto is het interieur van alle mogelijke comfortfuncties voorzien. En toch betaal je in Duitsland nog geen €100.000 voor al dit moois. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend, en zullen vanwege de bpm helaas een stuk hoger liggen.

Eén Corvette C8 in Europa

Maar dat vergeten we voor nu even… Laten we nu gewoon even genieten van de archetypische Amerikaanse sportwagen nieuwe stijl waarvan er momenteel nog maar één in Europa op kenteken staat, en die Autovisie als een van de weinig media uitgebreid aan de tand mocht voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.