Sjoerd van Bilsen
Sjoerd van Bilsen Video 12 aug 2020

Deze Chevrolet Corvette C8 staat nu al in Nederland! – Walkaround

Officieel arriveert de Chevrolet Corvette C8 rond november 2021 in Europa, maar een van de eerste exemplaren heeft inmiddels wiel op Nederlands grondgebied gezet. Niemand anders dan Corvette-specialist Andre Boer uit Wezep haalde een van de allereerste Corvette C8 naar Nederland. 

Bijzonder, want pas sinds begin februari draait de productie in het Amerikaanse Bowling Green. Dat is enkele maanden later dan gepland, aangezien er een staking in de fabriek uitbrak. Kort na de productiestart stopte de bouw van de nieuwste Vettes als gevolg van de coronacrisis. En toch, ondanks de hobbels in de productiestart van de C8 staat er dus nu een in Nederland. 

Middenmotor

De sportcoupé is de eerste Corvette met een middenmotor. De 6,2 liter V8-motor ligt direct achter de voorstoelen, centraal in het chassis. Een unieke constructie voor een Corvette. In een latere aflevering van Sjoerds Weetjes komt Autovisie-redacteur Sjoerd van Bilsen uitgebreid terug op de gekozen architectuur van de Corvette C8.

Chevrolet Corvette Stingray C8

Nu stellen we je de sportwagen van Andre Boer uitgebreid aan je voor. Het exemplaar, een coupé met uitneembaar dakpaneel, is gespoten in de tint Arctic White, zoals op de foto direct duidelijk wordt. Maar hoe is het interieur aangekleed? Sjoerd stelt de Amerikaanse muscle car aan je voor. Hij legt tevens uit wat de auto allemaal aan boord heeft en hoe Chevrolet de Europese uitvoering zal specificeren. Daarnaast laat hij je nader kennismaken met de C8 en legt je alle functies uit. Hij neemt tevens het design van de sportwagen onder de loep en verklaart waarom bepaalde elementen zo zijn ontworpen of gecreëerd. 

Opel als Corvette

Het huidige model is de achtste generatie. De allereerste editie verscheen in de jaren vijftig op de markt. De auto werd onder de codenaam Opel in de Verenigde Staten ontwikkeld, zoals Sjoerd in een eerdere aflevering van Sjoerds Weetjes heeft uitgelegd. De eerste Corvette was in de beginjaren van zijn carrière geen commercieel succes. Het toenmalige management overwoog zelfs om de roadster uit productie te nemen. Dat is uiteraard niet gebeurd, zodat we inmiddels bij de achtste generatie Corvette zijn aanbeland. 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.