Sjors ten Tije
Sjors ten Tije Video 20 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Is de Bentley Continental GT Speed eindelijk een driftmachine? – Video

De Bentley Continental GT Speed is niet alleen supersnel, luxe en comfortabel, maar voortaan ook erg leuk om te rijden.

Snel zijn Bentleys altijd geweest, en dan met name de recente ‘Speed’ modellen met een opgevoerde W12 motor. Maar meer dan hard optrekken en een bizar hoge topsnelheid aantikken zat er eigenlijk nooit in met de logge kolossen uit het Engelse Crewe. Om competitief te blijven in het Super GT-segment waarin de Continental GT opereert, is enige vorm van lichtvoetigheid echter noodzakelijk om de concurrentie aan te kunnen met auto’s als de Ferrari Portofino en Aston Martin DBS. Met de introductie van deze generatie CGT waren al flinke stappen in de goede richting gezet, maar de Speed maakt het karwei met verve af.

Panamera

Doordat hij op hetzelfde platform als onder andere de Porsche Panamera wordt gebouwd, kan Bentley voor de Speed gebruik maken van dezelfde technische componenten. Zoals variabele vierwielaandrijving, luchtvering, variabele dempers, variabele rolstabilisatoren, achterwielbesturing en een variabel sperdifferentieel. Daarmee is het weggedrag extreem nauwkeurig te controleren.

Een Bentley Continental GT als jacht, en andersom

Zo kan de Continental GT voortaan lichtvoetig als een GTI over het asfalt kan dansen. De afstemming van alle onderdelen is buitengewoon effectief gedaan. Afhankelijk van de gekozen rijstand is het een ultracomfortabele kilometervreter, of een dynamische GT waarmee je powerslidend de bocht door kunt vegen. Al dan niet met een effectief ESP om je daarin bij te staan. Er is niet gauw een auto te vinden met zo’n brede horizon aan karaktereigenschappen.

Driftsauto's, driftauto
(Afbeelding: Autovisie)

W12 voor Bentley Continental GT Speed

En de naam ‘Speed’ maakt hij als vanouds waar met z’n 659 pk en 900 Nm zesliter biturbo W12 motor. Sterk genoeg om in 3,6 seconden naar 100 km/h te accelereren en door to stoten totdat er 335 km/h op de klok staat. Een echte sportmotor is de W12 nog steeds niet, hij blijft altijd wat log aanvoelen en de samenwerking met de achttrapsautomaat met dubbele koppeling kan soepeler en sneller. Maar meer is er ook niet aan te merken op deze super-GT die met wat opties ruim over de 3 ton gaat. Kijk in de video wat voor driftmonster Bentley van de nieuwe Continental GT heeft gemaakt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het interessantste autonieuws rechtstreeks in je inbox

Meld je aan voor de Autovisie nieuwsbrief, dan praten wij je ieder weekend bij over het interessantste autonieuws.